Mėsos pyragas su bulvių įdaru
3 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Mėsos kepiniai visada buvo populiarūs, nes juos galima ruošti eilinę dieną arba šventiniam stalui. Šis vyniotinis sujungia du pagrindinius komponentus: mėsą ir bulves. Šiame recepte papasakosiu, kaip pasigaminti faršo vyniotinį su bulvių įdaru. Jis neabejotinai papuoš jūsų šventinį stalą ir paįvairins kasdienį meniu, nes sėkmingai dera du patiekalai viename. Vyniotinį paruošti nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ir jo paruošimo produktai bus paprasti ir prieinami.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa800~900 gramų
-
Virtos bulvės500 gramų
-
Kiaušiniai6 vnt (3 virti + žalias trynys įdarui, 2 kiaušiniai maltai mėsai)
-
Manų kruopos3 šaukštai (2
-
Druska3/4 arbatinio šaukštelio
-
Malti juodieji pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Džiovintos paprikos1 arbatinis šaukštelis
-
Švieži žalumynai20 gramų (krapai, petražolės)
-
Balta duona200~250 gramų (mirkytas piene ir nuspaustas)
-
Kietasis sūris100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą sumalti mėsmalėje su piene išmirkyta ir gerai išspausta duona. Suberkite druską, papriką, maltus pipirus ir kiaušinius, manų kruopas. Kruopščiai išmaišykite ir išplakite.
-
2. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, vandenį nupilkite. Naudodami trintuvą sutrinkite bulves ir leiskite joms atvėsti.
-
Reklama
-
3. Sutarkuokite kietąjį sūrį.
-
4. Smulkiai supjaustykite nuplautus ir nusausintus žalumynus.
-
Reklama
-
5. Išvirusius kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
-
6. Paruošiame įdarą. Sumaišykite bulvių košę, sūrį, virtus kiaušinius, trynį, manų kruopas, žoleles, papriką. Įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
-
Reklama
-
7. Faršą dėkite ant maistinės plėvelės arba drėgno vaflinio rankšluosčio stačiakampiu maždaug 1 cm storio sluoksniu. Mano mėsos sluoksnio dydis yra maždaug 45 x 25 cm. O dabar tolygiai ir sandariai paskirstome bulvių įdarą.
-
8. Ir atsargiai, lengvai paspausdami, viską susukti į vyniotinį.
-
Reklama
-
9. Ritininiams kepti geriau imti ilgą formą: stačiakampę arba ovalią. Atsikirpkite kepimo popieriaus ir uždėkite ant jo vyniotinį. Perkelkite ritinį su popieriumi į formą.
-
10. Vyniotinį keliose vietose perverkime plona mezgimo adata. Ir kepkite 60-70 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Likus maždaug 15-20 minučių iki kepimo pabaigos, vyniotinį uždenkite folija, kad per daug neapkeptų. Galite patepti grietine.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama