Mėsos piršteliai su daržovėmis
5 (3 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Mėsos piršteliai gali būti pagaminti iš pačios įvairiausios mėsos. Visa patiekalo esmė ta, kad iškepus jis primena piršto formą, tai yra suvyniotas į vamzdelį. Jei jums įdomu, kaip iškepti mėsos pirštelius, tiesiog peržiūrėkite šį receptą. Šis mėsos patiekalas yra labai populiarus. Jį paruošti nesunku, o skonis tiesiog neįtikėtinas. Vynas prideda rūgštumo, o pievagrybiai – malonaus grybų aromato.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena800 gramų
-
Pievagrybiai200 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Raudonas pusiau saldus vynas100 mililitrų
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
-
Morkos1 vnt
-
Garstyčios2 šaukštai
-
Kukurūzai2 šaukštai
-
Kietasis sūris200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite plėveles bei gyslas. Tinka liesas kiaulienos gabalas, pavyzdžiui, nugarinė ar mentė. Supjaustykite vieno centimetro storio gabalėliais ir kiekvieną kruopščiai suplakite plaktuku. Mėsą įtrinkite pipirais ir druska, taip pat bet kokiais kitais prieskoniais.
-
2. Nuplaukite ir nulupkite grybus. Į keptuvę supilkite šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus ir gerai įkaitinkite. Pievagrybius supjaustykite mažais gabalėliais arba griežinėliais ir apkepkite aliejuje, kad iš jų išgaruotų visas sulčių perteklius.
-
Reklama
-
3. Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną susmulkinkite peiliu, o morką sutarkuokite. Atskiroje keptuvėje nedideliame kiekyje rafinuoto saulėgrąžų aliejaus pakepinkite daržoves iki auksinės rudos spalvos.
-
4. Ant vieno sumušto ir prieskoniuose marinuoto mėsos gabalo krašto dėkite šiek tiek paruoštų pievagrybių, svogūnų ir morkų, taip pat konservuotų kukurūzų. Pirmiausia šią pusę turite aptepti garstyčiomis.
-
Reklama
-
5. Kiekvieną mėsos gabalėlį atsargiai susukti į vyniotinį, kad įdaras būtų per vidurį. Tada sutvirtinkite kraštus dantų krapštukais arba suktinukus susukite virtuviniu siūlu. Kepkite juos po penkias minutes iš kiekvienos pusės švarioje keptuvėje su augaliniu aliejumi.
-
6. Paruoštus suktinukus sudėkite į kepimo indą ir užpilkite vynu. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant suktinukų viršaus pabarstykite sūriu. Įdėkite juos į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 40 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama