Menkė su bulvėmis majoneze
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Paprastas ir kasdienis patiekalas, patiksiantis visiems žuvies mėgėjams – majonezas su bulvėmis. Sotus ir maistingas patiekalas, tinka kaip pietūs ar vakarienė visai šeimai. Be menkės ir bulvių, siūlau įdėti šiek tiek žiedinio kopūsto ir sūrio. Atkreipkite dėmesį į receptą ir gaminkite su malonumu!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Menkės filė300 gramų
-
Bulvės350 gramų
-
Žiediniai kopūstai150 gramų
-
Svogūnai50 gramų
-
Sūris100 gramų
-
(kietas)
-
Majonezas150 gramų
-
Aliejus50 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nulupkite ir nuplaukite bulves. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Taip pat nuplaukite žiedinius kopūstus ir suskirstykite į žiedynus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
-
Reklama
-
3. Pirmiausia atitirpinkite žuvį. Tada supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite šiek tiek aliejaus, apkepkite menkę iš abiejų pusių po 2 minutes.
-
4. Atskirai įkaitinkite kitą keptuvę, supilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite bulves, svogūnus ir žiedinius kopūstus. Kepkite 5-7 minutes maišydami.
-
Reklama
-
5. Į gilų dubenį sudėkite žuvį, bulves, svogūnus ir žiedinius kopūstus, pagal skonį įdėkite majonezo, druskos ir pipirų. Viską išmaišyti.
-
6. Orkaitės indą ištepkite aliejumi ir dėkite paruoštą žuvį bei daržoves. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite žuvį ir bulves 30-40 minučių.
-
Reklama
-
7. Po kurio laiko nuimkite foliją ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios. Patiekite patiekalą karštą, su žolelėmis ir daržovėmis.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama