Mėlynių želė
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Mėlynės yra neįtikėtinai sveikos uogos, todėl negalite praleisti šviežių mėlynių sezono. Vienas skaniausių mėlynių desertų yra mėlynių želė. Karštą vasaros dieną – kaip tik tai, ko reikia! Šiek tiek netradicinis mėlynių želė receptas, nes jame taip pat yra grietinėlės ir grietinės. Tačiau nebijokite – receptas vis tiek gana paprastas, o rezultatas daug įspūdingesnis nei įprastos mėlynių želė.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės300 gramų
-
Grietinė300 gramų
-
Želatina3 arbatiniai šaukšteliai
-
Vanduo50 mililitrų
-
Vidutinio riebumo grietinėlė375 mililitrų
-
Cukrus130 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia želatiną pamirkyti šaltame vandenyje.
-
2. Maišytuvo dubenyje sumaišykite uogas ir grietinę, sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite, galite pertrinti per sietelį, bet tai nebūtina.
-
Reklama
-
3. Mažame puode sumaišykite grietinėlę su cukrumi, uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Kai tik užvirs, nukelkite nuo ugnies ir į puodą supilkite išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.
-
4. Kai grietinėlės ir želatinos mišinys atvės, sumaišykite jį su mėlynių tyre. Mišinio negalima maišyti, kol jis neatvės.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite mišinį ir supilkite į stiklines ar kitus želė indelius. Įdėkite į šaldytuvą, per 2–3 valandas želė sukietės ir galėsite patiekti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama