Mėlynių želė

Mėlynių želė

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Mėlynės yra neįtikėtinai sveikos uogos, todėl negalite praleisti šviežių mėlynių sezono. Vienas skaniausių mėlynių desertų yra mėlynių želė. Karštą vasaros dieną – kaip tik tai, ko reikia! Šiek tiek netradicinis mėlynių želė receptas, nes jame taip pat yra grietinėlės ir grietinės. Tačiau nebijokite – receptas vis tiek gana paprastas, o rezultatas daug įspūdingesnis nei įprastos mėlynių želė.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    300 gramų
  • Grietinė
    300 gramų
  • Želatina
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo
    50 mililitrų
  • Vidutinio riebumo grietinėlė
    375 mililitrų
  • Cukrus
    130 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia reikia želatiną pamirkyti šaltame vandenyje.
    1. Pirmiausia reikia želatiną pamirkyti šaltame vandenyje.
  • Maišytuvo dubenyje sumaišykite uogas ir grietinę, sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite, galite pertrinti per sietelį, bet tai nebūt...
    2. Maišytuvo dubenyje sumaišykite uogas ir grietinę, sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite, galite pertrinti per sietelį, bet tai nebūtina.
  • Reklama
  • Mažame puode sumaišykite grietinėlę su cukrumi, uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Kai tik užvirs, nukelkite nuo ugnies ir į puodą supil...
    3. Mažame puode sumaišykite grietinėlę su cukrumi, uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Kai tik užvirs, nukelkite nuo ugnies ir į puodą supilkite išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.
  • Kai grietinėlės ir želatinos mišinys atvės, sumaišykite jį su mėlynių tyre. Mišinio negalima maišyti, kol jis neatvės.
    4. Kai grietinėlės ir želatinos mišinys atvės, sumaišykite jį su mėlynių tyre. Mišinio negalima maišyti, kol jis neatvės.
  • Reklama
  • Išmaišykite mišinį ir supilkite į stiklines ar kitus želė indelius. Įdėkite į šaldytuvą, per 2–3 valandas želė sukietės ir galėsite patie...
    5. Išmaišykite mišinį ir supilkite į stiklines ar kitus želė indelius. Įdėkite į šaldytuvą, per 2–3 valandas želė sukietės ir galėsite patiekti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai