Mėlynių uogienė be virimo

Mėlynių uogienė be virimo

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Ar žinojote, kad mėlynėse yra vitaminų A, B ir C, taip pat kalio, geležies ir net fosforo? Puiki motyvacija pasigaminti paprastą uogienę neverdant. Sveika ir skanu! Uogienė ruošiama vadinamuoju „šaltuoju būdu“, tai yra, be virimo. Uogos sutrinamos su cukrumi, malimo metu mėlynės išskiria sultis, kuriose ištirpsta cukrus. Uogienę laikykite vėsioje vietoje. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    2 kilogramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite mėlynes.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite mėlynes.
  • Supilkite mėlynes į gilų indą (pavyzdžiui, emaliuotą dubenį). Pabarstykite puse cukraus.
    2. Supilkite mėlynes į gilų indą (pavyzdžiui, emaliuotą dubenį). Pabarstykite puse cukraus.
  • Reklama
  • Uogas kruopščiai sutrinkite su cukrumi mediniu šaukštu.
    3. Uogas kruopščiai sutrinkite su cukrumi mediniu šaukštu.
  • Įberkite likusį cukrų ir išmaišykite.
    4. Įberkite likusį cukrų ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Palikite mišinį kambario temperatūroje 3–4 valandas.
    5. Palikite mišinį kambario temperatūroje 3–4 valandas.
  • Sudėkite mėlynes į švarius stiklainius. Uždarykite juos plastikiniais dangteliais. Uogienę laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!
    6. Sudėkite mėlynes į švarius stiklainius. Uždarykite juos plastikiniais dangteliais. Uogienę laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai