Mėlynių uogienė be virimo
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Ar žinojote, kad mėlynėse yra vitaminų A, B ir C, taip pat kalio, geležies ir net fosforo? Puiki motyvacija pasigaminti paprastą uogienę neverdant. Sveika ir skanu! Uogienė ruošiama vadinamuoju „šaltuoju būdu“, tai yra, be virimo. Uogos sutrinamos su cukrumi, malimo metu mėlynės išskiria sultis, kuriose ištirpsta cukrus. Uogienę laikykite vėsioje vietoje. Sėkmės!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės1 kilogramas
-
Cukrus2 kilogramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite mėlynes.
-
2. Supilkite mėlynes į gilų indą (pavyzdžiui, emaliuotą dubenį). Pabarstykite puse cukraus.
-
Reklama
-
3. Uogas kruopščiai sutrinkite su cukrumi mediniu šaukštu.
-
4. Įberkite likusį cukrų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Palikite mišinį kambario temperatūroje 3–4 valandas.
-
6. Sudėkite mėlynes į švarius stiklainius. Uždarykite juos plastikiniais dangteliais. Uogienę laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama