Mėlynių uogienė
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Mėlynės yra labai skanios ir sveikos uogos, kuriose gausu vitaminų ir naudingų mikroelementų. Jas galite skinti miške arba nusipirkti parduotuvėje. Mėlynės lengvai konservuojamos. Iš jų išverdama puiki uogienė. Tačiau tam mėlynes reikia ilgai virti. Kuo ilgiau verdama, tuo daugiau drėgmės iš jų išgaruos, o tai reiškia, kad uogienė bus tirštesnė.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės1 kilogramas
-
Cukrus600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Uogas išrūšiuokite. Tada nuplaukite dideliu kiekiu vandens.
-
Reklama
-
3. Sudėkite uogas į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti vandens pertekliui.
-
4. Supilkite uogas į virimo indą ir pabarstykite cukrumi.
-
Reklama
-
5. Sutrinkite uogas, kad išsiskirtų sultys.
-
6. Uždėkite ant ugnies ir kaitinkite palaipsniui. Uogos pradės išskirti daugiau sulčių. Masė taps skystesnė. Maišykite, kol cukrus ištirps. Virkite mėlynes 15–20 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
7. Tada visą masę sutrinkite blenderiu. Grąžinkite ant ugnies.
-
8. Toliau virkite uogų masę, kol pasieksite norimą tirštumą, nuolat maišydami. Tai užtruks dar 20–40 minučių. Masė turėtų sumažėti perpus. Uogienė taps pastebimai tirštesnė.
-
Reklama
-
9. Paruoškite stiklainius. Kruopščiai juos nuplaukite ir sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Tai galima padaryti orkaitėje, mikrobangų krosnelėje arba karštuose garuose.
-
10. Supilkite uogienę į paruoštus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apvyniokite šilta antklode ir palikite, kol atvės.
-
Reklama
-
11. Uogienė paruošta!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama