Mėlynės be cukraus žiemai

Mėlynės be cukraus žiemai

5 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Taip žiemai paruoštos mėlynės visiškai išlaiko savo skonį. Ir cukraus tam nereikia, viskas natūralu. Suskaičiuoti mėlynių kiekį visai nesunku, jų reikės 2/3 daugiau nei galite supilti į paruoštus stiklainius. Aš padariau tris stiklainius žiemai, o tokių stiklainių su uogomis prireikė 5. Puodo dugną būtinai uždėkite audeklu, kitaip stiklainiai gali sprogti. Stiklainius galite sterilizuoti bet kokiu patogiu būdu, 10 minučių virkite geležinius dangčius.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    500 gramų
  • Vanduo
Reklama
Gaminimo eiga
  • Rūšiuokite mėlynes, pašalinkite sugedusias uogas ir šiukšles. Nuplaukite ir nusausinkite uogas.
    1. Rūšiuokite mėlynes, pašalinkite sugedusias uogas ir šiukšles. Nuplaukite ir nusausinkite uogas.
  • Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Į kiekvieną stiklainį įpilkite šiek tiek vandens ir padėkite į m...
    2. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Į kiekvieną stiklainį įpilkite šiek tiek vandens ir padėkite į mikrobangų krosnelę. Įjunkite visą galią ir 3 minutes sterilizuokite stiklainius.
  • Reklama
  • Iš stiklainių išpilkite vandenį ir užpildykite mėlynėmis iki pat viršaus.
    3. Iš stiklainių išpilkite vandenį ir užpildykite mėlynėmis iki pat viršaus.
  • Puodo dugną išklokite švaria šluoste ir išdėliokite stiklainius taip, kad jie nesiliestų. Į puodą supilkite karštą vandenį iki pečių. Užd...
    4. Puodo dugną išklokite švaria šluoste ir išdėliokite stiklainius taip, kad jie nesiliestų. Į puodą supilkite karštą vandenį iki pečių. Uždenkite stiklainius dangteliais, virkite 10 minučių.
  • Reklama
  • Įjunkite vidutinę ugnį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kad vanduo užvirtų tyliai, o uogos imtų pamažu nusistovėti. Kiekvieną kartą papi...
    5. Įjunkite vidutinę ugnį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kad vanduo užvirtų tyliai, o uogos imtų pamažu nusistovėti. Kiekvieną kartą papildykite naujomis uogomis. Įsitikinkite, kad vanduo visada yra ant stiklainių pečių, tačiau jis neturi patekti į stiklainių vidų.
  • Virkite, kol uogos visos sustings, o viršus pasidengs sultimis. Sterilizuokite dar 10 minučių.
    6. Virkite, kol uogos visos sustings, o viršus pasidengs sultimis. Sterilizuokite dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais ir apverskite. Apvyniokite šilta antklode ir palikite visiškai atvėsti.
    7. Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais ir apverskite. Apvyniokite šilta antklode ir palikite visiškai atvėsti.
  • Sėkmės ruošiantis!
    8. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai