Mėlynės be cukraus žiemai

Mėlynės be cukraus žiemai

4.6 (13 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Taip žiemai paruoštos mėlynės visiškai išlaiko savo skonį. Ir cukraus tam nereikia, viskas natūralu. Suskaičiuoti mėlynių kiekį visai nesunku, jų reikės 2/3 daugiau nei galite supilti į paruoštus stiklainius. Aš padariau tris stiklainius žiemai, o tokių stiklainių su uogomis prireikė 5. Puodo dugną būtinai uždėkite audeklu, kitaip stiklainiai gali sprogti. Stiklainius galite sterilizuoti bet kokiu patogiu būdu, 10 minučių virkite geležinius dangčius.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    500 gramų
  • Vanduo
Reklama
Gaminimo eiga
  • Rūšiuokite mėlynes, pašalinkite sugedusias uogas ir šiukšles. Nuplaukite ir nusausinkite uogas.
    1. Rūšiuokite mėlynes, pašalinkite sugedusias uogas ir šiukšles. Nuplaukite ir nusausinkite uogas.
  • Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Į kiekvieną stiklainį įpilkite šiek tiek vandens ir padėkite į m...
    2. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Į kiekvieną stiklainį įpilkite šiek tiek vandens ir padėkite į mikrobangų krosnelę. Įjunkite visą galią ir 3 minutes sterilizuokite stiklainius.
  • Reklama
  • Iš stiklainių išpilkite vandenį ir užpildykite mėlynėmis iki pat viršaus.
    3. Iš stiklainių išpilkite vandenį ir užpildykite mėlynėmis iki pat viršaus.
  • Puodo dugną išklokite švaria šluoste ir išdėliokite stiklainius taip, kad jie nesiliestų. Į puodą supilkite karštą vandenį iki pečių. Užd...
    4. Puodo dugną išklokite švaria šluoste ir išdėliokite stiklainius taip, kad jie nesiliestų. Į puodą supilkite karštą vandenį iki pečių. Uždenkite stiklainius dangteliais, virkite 10 minučių.
  • Reklama
  • Įjunkite vidutinę ugnį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kad vanduo užvirtų tyliai, o uogos imtų pamažu nusistovėti. Kiekvieną kartą papi...
    5. Įjunkite vidutinę ugnį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kad vanduo užvirtų tyliai, o uogos imtų pamažu nusistovėti. Kiekvieną kartą papildykite naujomis uogomis. Įsitikinkite, kad vanduo visada yra ant stiklainių pečių, tačiau jis neturi patekti į stiklainių vidų.
  • Virkite, kol uogos visos sustings, o viršus pasidengs sultimis. Sterilizuokite dar 10 minučių.
    6. Virkite, kol uogos visos sustings, o viršus pasidengs sultimis. Sterilizuokite dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais ir apverskite. Apvyniokite šilta antklode ir palikite visiškai atvėsti.
    7. Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais ir apverskite. Apvyniokite šilta antklode ir palikite visiškai atvėsti.
  • Sėkmės ruošiantis!
    8. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (13 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai