Medutis
5 (2 įvertinimai)
8-10 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Naminiai pyragaičiai visada skanūs, o svarbiausia – visada galite būti tikri dėl paruošto produkto kokybės. Jei mėgstate save ir savo artimuosius palepinti saldumynais, prisiminkite šį paprastą receptą. Taigi, pristatau jūsų dėmesiui medučio receptą, tirpstantį burnoje. Pyragai yra ploni ir nuostabiai išmirkę. O grietinės ir plaktos grietinėlės derinys kreme yra neįprastai skanus. Būtinai pabandykite pakartoti šį variantą namuose, jūsų artimieji ir svečiai tikrai įvertins rezultatą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Tryniai9 vnt
-
Cukrus1/2 puodelio
-
Sviestas8 arbatiniai šaukšteliai
-
Medus1/2 puodelio
-
Soda1,5 arbatinio šaukštelio
-
Miltai3,5~4 puodeliai
-
Grietinė500 gramų
-
Grietinėlė1 stiklinė
-
Cukraus pudrapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite. Jei turite tirštą medų, šiek tiek pašildykite vandens vonelėje. Trynius išplakti su cukrumi, kad būtų šviesesni.
-
2. Sumaišykite medų, trynius ir sviestą. Kruopščiai išplakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Mažomis dalimis suberkite miltus, persijotus su druska ir soda.
-
4. Paruoštą tešlą padalinkite į 6-8 lygias dalis.
-
Reklama
-
5. Tešlos gabalėlį dėkite ant kepimo popieriaus ir rankomis išlyginkite, kad susidarytų plonas pyragas.
-
6. Įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) kiekvieną pyragą kepkite prasme 3-4 minutes.
-
Reklama
-
7. Norėdami paruošti kremą, išplakite grietinę su cukraus pudra. Atskirai išplakti grietinėlę. Sumaišykite ir švelniai išmaišykite.
-
8. Atvėsusius pyragus patepkite kremu ir surinkite tortą. Vieną pyragą galima susmulkinti, o trupiniais papuošti torto viršų ir šonus. Palikite pyragą išmirkti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama