Marinuotos burokėlių viršūnėlės žiemai

Marinuotos burokėlių viršūnėlės žiemai

4.3 (3 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Norėčiau pasiūlyti labai naudingą pasiruošimą ir papildymą jūsų mitybai žiemą ir pavasarį. Tai raugintos burokėlių viršūnėlės, kurias dažniausiai išmetame, bet veltui. Taigi kaupkite atsargas ir nepasigailėsite! Ruošinius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Galima dėti ruošiant sriubas ar garnyrus. Arba galite sudėti viršūnes į maišelius ir užšaldyti.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Burokėlių lapai
    500 gramų
  • Česnakai
    15 gramų
  • Krapai
    2 vnt (šakelės)
  • Juodųjų serbentų lapai
    2 vnt
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite viršūnes, nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite viršūnes, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Burokėlių lapus ir lapkočius stambiai supjaustykite ir šiek tiek sutrinkite rankomis.
    2. Burokėlių lapus ir lapkočius stambiai supjaustykite ir šiek tiek sutrinkite rankomis.
  • Reklama
  • Dalį viršūnėlių sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, suberkite smulkintą česnaką, krapus ir juodųjų serbentų lapelius. Visas viršūnes ...
    3. Dalį viršūnėlių sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, suberkite smulkintą česnaką, krapus ir juodųjų serbentų lapelius. Visas viršūnes išdėliokite sluoksniais.
  • Pabarstykite druska, suberkite likusius česnakus, krapus ir serbentų lapelius. Padėkite svorį ir palikite kambario temperatūroje 3 dienas.
    4. Pabarstykite druska, suberkite likusius česnakus, krapus ir serbentų lapelius. Padėkite svorį ir palikite kambario temperatūroje 3 dienas.
  • Reklama
  • Sterilizuokite stiklainius ir dangčius virš garų 10 minučių. Marinuotas viršūnes sandariai sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
    5. Sterilizuokite stiklainius ir dangčius virš garų 10 minučių. Marinuotas viršūnes sandariai sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
  • Linksmų pasiruošimų!
    6. Linksmų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai