Marinuotos burokėlių viršūnėlės žiemai
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Norėčiau pasiūlyti labai naudingą pasiruošimą ir papildymą jūsų mitybai žiemą ir pavasarį. Tai raugintos burokėlių viršūnėlės, kurias dažniausiai išmetame, bet veltui. Taigi kaupkite atsargas ir nepasigailėsite! Ruošinius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Galima dėti ruošiant sriubas ar garnyrus. Arba galite sudėti viršūnes į maišelius ir užšaldyti.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėlių lapai500 gramų
-
Česnakai15 gramų
-
Krapai2 vnt (šakelės)
-
Juodųjų serbentų lapai2 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite viršūnes, nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Burokėlių lapus ir lapkočius stambiai supjaustykite ir šiek tiek sutrinkite rankomis.
-
Reklama
-
3. Dalį viršūnėlių sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, suberkite smulkintą česnaką, krapus ir juodųjų serbentų lapelius. Visas viršūnes išdėliokite sluoksniais.
-
4. Pabarstykite druska, suberkite likusius česnakus, krapus ir serbentų lapelius. Padėkite svorį ir palikite kambario temperatūroje 3 dienas.
-
Reklama
-
5. Sterilizuokite stiklainius ir dangčius virš garų 10 minučių. Marinuotas viršūnes sandariai sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
-
6. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama