Marinuoti svogūnų žiedai žiemai

Marinuoti svogūnų žiedai žiemai

5 (3 įvertinimai)

1-2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Žiemai paruoškite raugintus svogūnus žiedais – idealiai tinka keptai mėsai ar žuviai, salotoms ir kitiems patiekalams. Juos gaminti labai paprasta! Konservavimas gerai išlaikomas šaltyje, nes pridedamas actas. Norint paruošti patiekalus tokiu preparatu, svogūnų žiedų nereikia plauti, tereikia juos nukratyti nuo marinato. Jei pageidaujate, ruošiant marinatą galite įdėti keletą juodųjų pipirų.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnai
    350 gramų
  • Cukrus
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Actas 6%
    2 šaukštai
  • Vanduo
    1,5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite nurodytus ingredientus. Skaičiavimas 0,5 litro stiklainiui.
    1. Paruoškite nurodytus ingredientus. Skaičiavimas 0,5 litro stiklainiui.
  • Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite ne mažesniais kaip 0,5 cm storio žiedais.
    2. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite ne mažesniais kaip 0,5 cm storio žiedais.
  • Reklama
  • Svogūnų žiedus sudėkite į stiklainį. Virdulyje užvirinkite vandenį ir supilkite verdantį vandenį į stiklainį, po jo dugnu pakišdami peilį...
    3. Svogūnų žiedus sudėkite į stiklainį. Virdulyje užvirinkite vandenį ir supilkite verdantį vandenį į stiklainį, po jo dugnu pakišdami peilį, kad nesprogtų. Uždenkite indą dangčiu ir leiskite garuoti apie 5 minutes.
  • Tada pakeiskite dangtelius ir nupilkite vandenį.
    4. Tada pakeiskite dangtelius ir nupilkite vandenį.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite druską ir cukrų.
    5. Į puodą supilkite druską ir cukrų.
  • Užpilkite verdančiu vandeniu ir įpilkite acto. Padėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite jo turinį.
    6. Užpilkite verdančiu vandeniu ir įpilkite acto. Padėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite jo turinį.
  • Reklama
  • Supilkite verdantį marinatą į stiklainį su svogūnų žiedais ir iš karto užsukite karštu dangteliu.
    7. Supilkite verdantį marinatą į stiklainį su svogūnų žiedais ir iš karto užsukite karštu dangteliu.
  • Tada leiskite ruošiniui atvėsti ir perkelkite į rūsį. Ruošiniai turi būti laikomi vėsiai, kitaip „iššaus“, nes svogūnai yra labai kaprizi...
    8. Tada leiskite ruošiniui atvėsti ir perkelkite į rūsį. Ruošiniai turi būti laikomi vėsiai, kitaip „iššaus“, nes svogūnai yra labai kaprizingas produktas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai