Marinuotas ešerys

Marinuotas ešerys

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 d.

Apie receptą

Iš ešerių dažniausiai ruošiama žuvienė arba tiesiog kepama. Tačiau ši žuvis gali būti puikus priedas prie virtų bulvių pietums ar vakarienei. Arba kaip užkandis prie stipraus ar putojančio gėrimo. Kadangi ešeriai nebus iškepti, pirmiausia reikia paruošti žuvį. Beveik visos upės žuvys gali pernešti įvairius parazitus, o norint jų atsikratyti, žuvis turi būti užšaldyta. Ešerys – vidutinio dydžio žuvis, todėl reikia 36 valandas šaldyti minus 16 laipsnių temperatūroje. 22 valandas minus 18 laipsnių temperatūroje ir tik 12 valandų minus 30 laipsnių temperatūroje. Žema temperatūra naikina parazitus ir žuvį galima saugiai marinuoti.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ešeriai
    400 gramų
  • Druska
    2.5 šaukšto
  • Cukrus
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    80 mililitrų (bekvapis ir beskonis)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Lauro lapai
    1 vnt
  • Actas
    50 mililitrų (3%)
  • Aitrieji pipirai
    3 vnt
  • Kvapieji pipirai
    3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sudėkite žuvį į maišelį į šaldytuvą ir palikite, kol visiškai atitirps.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sudėkite žuvį į maišelį į šaldytuvą ir palikite, kol visiškai atitirps.
  • Nuvalykite žvynus, nupjaukite galvą, uodegą ir pašalinkite vidurius. Kruopščiai nuplaukite žuvį šaltame vandenyje, ypač aplink stuburą. E...
    2. Nuvalykite žvynus, nupjaukite galvą, uodegą ir pašalinkite vidurius. Kruopščiai nuplaukite žuvį šaltame vandenyje, ypač aplink stuburą. Ešerį supjaustykite ne daugiau kaip dviejų centimetrų storio porcijomis. Sumaišykite druską ir cukrų, pabarstykite žuvį, išmaišykite ir palikite 3 valandas.
  • Reklama
  • Supilkite actą, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti 30-45 min.
    3. Supilkite actą, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti 30-45 min.
  • Nupilkite actą ir druską, sudėkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir išmaišykite.
    4. Nupilkite actą ir druską, sudėkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedais. Svogūnus ir žuvį su prieskoniais sluoksniais sudėkite į švarų, sausą stiklainį. Viską užpilki...
    5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedais. Svogūnus ir žuvį su prieskoniais sluoksniais sudėkite į švarų, sausą stiklainį. Viską užpilkite augaliniu aliejumi, kad apsemtų. Uždarykite stiklainį ir padėkite į šaldytuvą vienai dienai. Jei per tą laiką žuvis dar nebuvo pasūdyta, palikite dar 12 valandų. Geriausia sunaudoti per 1-2 dienas.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai