Marinatas skumbrei

Marinatas skumbrei

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Žuvies patiekalai turi būti kiekvieno žmogaus racione. Aš jums papasakosiu paprastą receptą, kaip paruošti marinatą skumbrei. Skumbrė – pigi ir skani žuvis, kurioje yra mums reikalingų vitaminų. Parduotuvėse prekiaujama marinuota žuvimi, tačiau aš mieliau ją gaminu pati. Žuvį laikykite šaldytuve sandariai uždarytame inde ir patiekite šaltą.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrės filė
    500 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Sausas baltas vynas
    160 mililitrų
  • Baltojo vyno actas
    60 mililitrų
  • Petražolės
    3 šakelės
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Citrina
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir suberkite svogūnus.
    1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir suberkite svogūnus.
  • Pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
    2. Pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Į keptuvę su auksiniais svogūnais supilkite sausą baltąjį vyną.
    3. Į keptuvę su auksiniais svogūnais supilkite sausą baltąjį vyną.
  • Po vyno įpilkite vyno acto.
    4. Po vyno įpilkite vyno acto.
  • Reklama
  • Į keptuvę įdėkite lauro lapą ir jo turinį užvirinkite.
    5. Į keptuvę įdėkite lauro lapą ir jo turinį užvirinkite.
  • Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes.
    6. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Tuo tarpu žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite servetėlėmis, supjaustykite.
    7. Tuo tarpu žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite servetėlėmis, supjaustykite.
  • Žuvį iš visų pusių lengvai pabarstykite pipirais ir pasūdykite.
    8. Žuvį iš visų pusių lengvai pabarstykite pipirais ir pasūdykite.
  • Reklama
  • Didžiąją dalį svogūnų iš keptuvės sudėkite į indą ir ant viršaus paskleiskite skumbrę.
    9. Didžiąją dalį svogūnų iš keptuvės sudėkite į indą ir ant viršaus paskleiskite skumbrę.
  • Visą keptuvės turinį sudėkite ant žuvies.
    10. Visą keptuvės turinį sudėkite ant žuvies.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite petražoles ir pabarstykite jomis žuvį. Palikite, kol atvės, tada uždenkite dangčiu ir sukratykite žuvį, padėkite į...
    11. Smulkiai supjaustykite petražoles ir pabarstykite jomis žuvį. Palikite, kol atvės, tada uždenkite dangčiu ir sukratykite žuvį, padėkite į šaldytuvą 1 dienai.
  • Prieš patiekdami išimkite žuvį iš šaldytuvo ir supilkite citrinos sultis arba įdėkite citrinos griežinėlius.
    12. Prieš patiekdami išimkite žuvį iš šaldytuvo ir supilkite citrinos sultis arba įdėkite citrinos griežinėlius.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai