Marinatas skumbrei
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Žuvies patiekalai turi būti kiekvieno žmogaus racione. Aš jums papasakosiu paprastą receptą, kaip paruošti marinatą skumbrei. Skumbrė – pigi ir skani žuvis, kurioje yra mums reikalingų vitaminų. Parduotuvėse prekiaujama marinuota žuvimi, tačiau aš mieliau ją gaminu pati. Žuvį laikykite šaldytuve sandariai uždarytame inde ir patiekite šaltą.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Skumbrės filė500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Sausas baltas vynas160 mililitrų
-
Baltojo vyno actas60 mililitrų
-
Petražolės3 šakelės
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Lauro lapas1 vnt
-
Citrinapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir suberkite svogūnus.
-
2. Pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę su auksiniais svogūnais supilkite sausą baltąjį vyną.
-
4. Po vyno įpilkite vyno acto.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę įdėkite lauro lapą ir jo turinį užvirinkite.
-
6. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes.
-
Reklama
-
7. Tuo tarpu žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite servetėlėmis, supjaustykite.
-
8. Žuvį iš visų pusių lengvai pabarstykite pipirais ir pasūdykite.
-
Reklama
-
9. Didžiąją dalį svogūnų iš keptuvės sudėkite į indą ir ant viršaus paskleiskite skumbrę.
-
10. Visą keptuvės turinį sudėkite ant žuvies.
-
Reklama
-
11. Smulkiai supjaustykite petražoles ir pabarstykite jomis žuvį. Palikite, kol atvės, tada uždenkite dangčiu ir sukratykite žuvį, padėkite į šaldytuvą 1 dienai.
-
12. Prieš patiekdami išimkite žuvį iš šaldytuvo ir supilkite citrinos sultis arba įdėkite citrinos griežinėlius.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama