Manti su mėsa

Manti su mėsa

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Mėsos manti pagrindinė sąlyga – daugiau svogūnų. Maždaug pusė viso įdaro. Tik tada jie bus tikrai sultingi. Pagaminkime manti! Jei neturite riebių uodegos riebalų, tokiu atveju imkite veršieną ir riebią jautieną arba visiškai pakeiskite ją ėriena. Būtinai patiekite karštą! Manti skonis slypi būtent karštose, mėsos sultyse.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena
    500 gramų
  • Riebalų uodegos riebalai
    150 gramų
  • Zira
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Svogūnai
    300 gramų
  • Miltai
    550~600 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    40 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Ištirpinkite druską stiklinėje vandens ir įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
    2. Ištirpinkite druską stiklinėje vandens ir įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Miltus persijokite į dubenį ir supilkite vandenį bei aliejų. Užminkykite tešlą. Jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešla turi būti...
    3. Miltus persijokite į dubenį ir supilkite vandenį bei aliejų. Užminkykite tešlą. Jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešla turi būti elastinga.
  • Tešlą susukti į vyniotinį ir susukti kaip sraigę, uždengti dubeniu ir palikti 30 minučių kambario temperatūroje.
    4. Tešlą susukti į vyniotinį ir susukti kaip sraigę, uždengti dubeniu ir palikti 30 minučių kambario temperatūroje.
  • Reklama
  • Paruoškite maltą mėsą. Svogūną stambiai sumalkite per mėsmalę, pasūdykite ir atidėkite.
    5. Paruoškite maltą mėsą. Svogūną stambiai sumalkite per mėsmalę, pasūdykite ir atidėkite.
  • Išvalykite jautieną, kad nebūtų plėvelių, sausgyslių. Mėsą ir uodegos riebalus susmulkinkite rankomis aštriu peiliu arba stambiai su mėsm...
    6. Išvalykite jautieną, kad nebūtų plėvelių, sausgyslių. Mėsą ir uodegos riebalus susmulkinkite rankomis aštriu peiliu arba stambiai su mėsmale.
  • Reklama
  • Svogūną ir maltą mėsą sumaišykite su riebalais. Įberkite kmynų, juodųjų pipirų, druskos. Išmaišykite.
    7. Svogūną ir maltą mėsą sumaišykite su riebalais. Įberkite kmynų, juodųjų pipirų, druskos. Išmaišykite.
  • „Pailsėjusi“ tešla paruošta pjaustymui. Nupjaukite nedidelį gabalėlį, iškočiokite ir išpjaukite 11 cm skersmens apskritimus.
    8. „Pailsėjusi“ tešla paruošta pjaustymui. Nupjaukite nedidelį gabalėlį, iškočiokite ir išpjaukite 11 cm skersmens apskritimus.
  • Reklama
  • Prieš dėdami įdarą ant tešlos, dar kartą iškočiokite tešlos apskritimą. Jis turėtų būti plonas, bet ne skaidrus.
    9. Prieš dėdami įdarą ant tešlos, dar kartą iškočiokite tešlos apskritimą. Jis turėtų būti plonas, bet ne skaidrus.
  • Formuokite manti.
    10. Formuokite manti.
  • Reklama
  • Paimkite garintuvo dubenį ir sutepkite jį plonu riebalų sluoksniu ir išdėliokite manti. Virkite dvigubame katile 40 minučių užvirus vande...
    11. Paimkite garintuvo dubenį ir sutepkite jį plonu riebalų sluoksniu ir išdėliokite manti. Virkite dvigubame katile 40 minučių užvirus vandeniui.
  • Patiekite karštą su mėgstamais padažais ir žolelėmis. Gero apetito!
    12. Patiekite karštą su mėgstamais padažais ir žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai