Mamos lecho
3.8 (5 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Lecho yra daržovių užkandis iš saldžiųjų paprikų, pomidorų ir svogūnų. Mama dažnai gamindavo be svogūnų ir šis lecho man būdavo skaniausias. Dalinuosi šiuo receptu su jumis, išbandykite, labai skanu! Šį lečą galite paruošti žiemai arba tiesiog pietums ar vakarienei kaip priedą prie mėsos, žuvies ar makaronų. Beje, lecho vasarą pietums ar vakarienei ruošiame kone kasdien. Gaunasi labai skanu ir aromatinga. O vaikystėje šį lecho mėgdavome valgyti su balta duona, merkdami į pomidorų padažą – buvo nepaprastai skanu!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Druskapagal skonį
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Saldžiosios paprikos500 gramų
-
Pomidorai500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus lecho ruošimui. Rinkitės mėsingas paprikas ir tvirtus, prinokusius pomidorus.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Sumalkite jums patogiu būdu. Aš sutrinu maišytuvo dubenyje, bet galite sutarkuoti arba sumalti per mėsmalę.
-
Reklama
-
3. Turėtumėte gauti vienalytę pomidorų tyrę.
-
4. Pomidorų tyrę supilkite į storadugnį puodą ir užvirinkite.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite paprikas ir pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite juostelėmis.
-
6. Į verdančią pomidorų tyrę sudėkite smulkintas paprikas, augalinio aliejaus, druskos ir cukraus. Užvirinkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10-15 minučių, kol paprikos suminkštės.
-
Reklama
-
7. Mamos lecho yra paruoštas!
-
8. Jei ketinate lecho vakuoti žiemai, sterilizuokite stiklainius, supilkite verdantį lecho į stiklainius ir nedelsdami sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais.
-
Reklama
-
9. Patiekite lecho atvėsintą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama