Maltos mėsos kotletai orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Ne visiems patinka ilgas ir varginantis kotletų kepimas keptuvėje, o iš aliejaus, prasiskverbiančio į faršą, nėra labai daug naudos, todėl yra puikus receptas kotletams orkaitėje specialiai jums. Aš gaminu šiuos maltos vištienos kotletus, nes vaikams geriau valgyti iš tokios mėsos, bet galite pagaminti iš bet kokios kitos. Apskritai maltos mėsos kotletų receptas yra tikrai labai paprastas ir užtruks daug mažiau laiko, o svarbiausia – jėgų. Be to, rezultatas tikrai nuostabus – labai švelnūs ir minkšti kotletai po kvapnia sūrio kepure, tikrai neliksite abejingi.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa600 gramų (geriausia vištiena arba kalakutiena)
-
Grietinėlė100 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Balta duona2~3 riekelės
-
Džiūvėsėliaipagal poreikį
-
Aliejuspagal poreikį
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuo baltos duonos nupjaukite plutą ir pamirkykite grietinėlėje. Leiskite mirkti 10-15 minučių.
-
2. Į gilią lėkštę išdėliojame faršą, įmušame kiaušinį, išspaustą duoną ir susmulkintą svogūną. Pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais.
-
Reklama
-
3. Dabar gerai išmaišykite visus ingredientus, kol susidarys vienalytė masė.
-
4. Iš faršo formuojame tvarkingus kotletus ir apvoliojame iš visų pusių džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą sutepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ir sudėkite ant jos kotletus. Kai visi kotletai yra ant kepimo skardos, ant kiekvieno padarome nedidelę sūrio kepurėlę. Kepimo skardą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame kotletus 30-40 min.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama