Makaronų apkepas

Makaronų apkepas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Noriu pakviesti jus pažiūrėti, kaip kepti makaronų apkepą. Tai bus vegetariškas mac ir sūrio troškinys. Jis yra švelnus dėl to, kad jis kepamas po folija. Dirbdami su folija, turite būti atsargūs. Pirma, ji neturėtų liestis su sūriu, kad sūris nesudegtų. Antra, atsargiai nuimkite foliją, kad nenusidegintumėte garais. Dėl folijos apkepas bus minkštas ir švelnus, makaronai neišsausės ir bus išmirkę pomidorų padaže ir sūryje.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Makaronai
    400 gramų (spiralės)
  • Parmezanas
    100 gramų
  • Rikota
    150 gramų
  • Pomidorų pasta
    2 šaukštai
  • Mocarela
    100 gramų
  • Padažas Marinara
    200 mililitrų (galite naudoti konservuotų pomidorų padažą)
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Makaronus verdame pasūdytame vandenyje apie dvi minutes nuo ant pakuotės nurodyto laiko.
    1. Makaronus verdame pasūdytame vandenyje apie dvi minutes nuo ant pakuotės nurodyto laiko.
  • Nusausinkite makaronus ir sumaišykite su trečdaliu pomidorų padažo. Porą šaukštų padažo supilkite į kepimo indą ir išdėliokite dalį makar...
    2. Nusausinkite makaronus ir sumaišykite su trečdaliu pomidorų padažo. Porą šaukštų padažo supilkite į kepimo indą ir išdėliokite dalį makaronų. Sutarkuokite parmezaną ir pusę makaronų paskleiskite kartu su puse rikotos. Tada – antroji makaronų dalis, likęs padažas, permezanas ir rikota. Ant viršaus uždėkite smulkiai supjaustytą mocarelą.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Uždenkite folija ir kepkite 35 minutes.
    3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Uždenkite folija ir kepkite 35 minutes.
  • Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kad susidarytų sūrio plutelė.
    4. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kad susidarytų sūrio plutelė.
  • Reklama
  • Patiekite karštą. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ar daržovėmis pagal skonį.
    5. Patiekite karštą. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ar daržovėmis pagal skonį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai