Makaronai su krevetėmis ir pesto padažu

Makaronai su krevetėmis ir pesto padažu

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Paruoškite šį patiekalą ir pajusite tikrąjį Italijos skonį. Makaronai turi tiesiog nuostabų skonį ir aromatą, o krevetės juos puikiai papildo. Lengvai ir greitai paruošiama net su padažu. Nepaisant akivaizdaus sudėtingumo, makaronai paruošiami gana paprastai ir greitai. O jei imsite jau paruoštą pesto padažą, patiekalą pagaminsite greičiau nei per pusvalandį. Galite naudoti bet kokias krevetes, tačiau jei jos šviežios, jų kepimo laikas pailgės. Galite naudoti bet kokius makaronus. Ant viršaus galite pabarstyti gatavą patiekalą tarkuotu sūriu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Parmezanas
    50 gramų
  • Pušies riešutai
    50 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    25 mililitrų (padažui)
  • Bazilikas
    25 gramų (šviežias)
  • Česnakai
    2 skiltelės (1 skiltelė padažui, 1 skiltelė makaronams)
  • Makaronai
    125 gramai
  • Krevetės
    250 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas (kepimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Virtas šaldytas krevetes užpilkite virintu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kad atitirptų, n...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Virtas šaldytas krevetes užpilkite virintu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kad atitirptų, nulupkite lukštą ir galvą. Nuimkite baziliko lapelius nuo šakelių, nuplaukite lapus ir leiskite išdžiūti.
  • Į maišytuvo dubenį sudėkite baziliko lapelius, pušies riešutus ir nuluptą česnaką.
    2. Į maišytuvo dubenį sudėkite baziliko lapelius, pušies riešutus ir nuluptą česnaką.
  • Reklama
  • Parmezaną sutarkuokite vidutine tarka ir suberkite į dubenį su baziliku. Po truputį pilame alyvuogių aliejų, viską išplakame iki vientiso...
    3. Parmezaną sutarkuokite vidutine tarka ir suberkite į dubenį su baziliku. Po truputį pilame alyvuogių aliejų, viską išplakame iki vientisos masės. Į gatavą padažą įberkite druskos ir išmaišykite.
  • Makaronus, aš turiu lingviną, išvirkite pasūdytame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje. Leiskite sultiniui nuvarvėti, palikdami 50 milili...
    4. Makaronus, aš turiu lingviną, išvirkite pasūdytame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje. Leiskite sultiniui nuvarvėti, palikdami 50 mililitrų, jo prireiks vėliau.
  • Reklama
  • Nulupkite česnaką ir šiek tiek sutrinkite plačiąja peilio ašmenų puse. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės u...
    5. Nulupkite česnaką ir šiek tiek sutrinkite plačiąja peilio ašmenų puse. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Į aliejų suberkite česnaką ir patroškinkite 30 sekundžių, kol aliejus taps kvapnus.
  • Į keptuvę suberkite nuluptas krevetes, pasūdykite, išmaišykite ir pakepinkite vieną minutę.
    6. Į keptuvę suberkite nuluptas krevetes, pasūdykite, išmaišykite ir pakepinkite vieną minutę.
  • Reklama
  • Į krevetes sudėkite makaronus ir pesto padažą, supilkite makaronų likusį sultinį.
    7. Į krevetes sudėkite makaronus ir pesto padažą, supilkite makaronų likusį sultinį.
  • Viską išmaišyti, pakaitinti ant vidutinės ugnies 1-2 minutes ir patiekti.
    8. Viską išmaišyti, pakaitinti ant vidutinės ugnies 1-2 minutes ir patiekti.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai