Makaronai Bolognese su sūriu
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Pasta Bolognese yra garsus italų patiekalas, gaminamas iš makaronų, maltos mėsos, daržovių ir pomidorų. Tiesą sakant, kiekviena italų šeimininkė turi savo šio patiekalo receptą. Šiandien pabandysime pagaminti klasikinei versijai artimą Bolonijos makaronų variantą su malta mėsa. Ruošiant šį patiekalą svarbiausias yra padažas, jis turi būti ne skystas, o priešingai – savo konsistencija priminti troškinį. Italijoje padažas troškinamas 4-6 valandas ant labai silpnos ugnies. Aš neturiu laiko tokiam ilgam gaminimo procesui, bet jei turite, tada pabandykite. Bolonijos padažą galima pasigaminti iš anksto, jį galima laikyti šaldytuve 3-4 dienas, dažnai būna net užšaldyti, todėl galima laikyti iki mėnesio ir ilgiau.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Spagečiai250 gramų
-
Malta jautiena500 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Saliero stiebas2 vnt
-
Česnakai4~5 skiltelės
-
Pomidorų padažas500 mililitrų
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Mocarela sūris100 gramų
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Suberkite kubeliais pjaustytas morkas ir saliero stiebelį ir kepkite dar 3-4 minutes, kol daržovės suminkštės.
-
4. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, kepkite iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Į keptą faršą su daržovėmis užpilkite pomidorų padažu arba pomidorus savo sultyse, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, įberkite šiek tiek cukraus. Padažą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30-40 minučių. Virimo metu, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio.
-
6. Į paruoštą Bolonijos padažą suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
-
Reklama
-
7. Tuo metu išvirkite spagečius. Patiekite su paruoštu padažu. Nerekomenduoju maišyti Bolonijos padažo su spagečiais. Nedelsdami patiekite makaronus, padėdami ant lėkštelės, į centrą įpilkite padažo. Pabarstykite šviežiu arba džiovintu baziliku. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama