Makaronai Bolognese su sūriu

Makaronai Bolognese su sūriu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pasta Bolognese yra garsus italų patiekalas, gaminamas iš makaronų, maltos mėsos, daržovių ir pomidorų. Tiesą sakant, kiekviena italų šeimininkė turi savo šio patiekalo receptą. Šiandien pabandysime pagaminti klasikinei versijai artimą Bolonijos makaronų variantą su malta mėsa. Ruošiant šį patiekalą svarbiausias yra padažas, jis turi būti ne skystas, o priešingai – savo konsistencija priminti troškinį. Italijoje padažas troškinamas 4-6 valandas ant labai silpnos ugnies. Aš neturiu laiko tokiam ilgam gaminimo procesui, bet jei turite, tada pabandykite. Bolonijos padažą galima pasigaminti iš anksto, jį galima laikyti šaldytuve 3-4 dienas, dažnai būna net užšaldyti, todėl galima laikyti iki mėnesio ir ilgiau.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Spagečiai
    250 gramų
  • Malta jautiena
    500 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Saliero stiebas
    2 vnt
  • Česnakai
    4~5 skiltelės
  • Pomidorų padažas
    500 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Mocarela sūris
    100 gramų
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
    2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Suberkite kubeliais pjaustytas morkas ir saliero stiebelį ir kepkite dar 3-4 minutes, kol daržovės suminkštės.
    3. Suberkite kubeliais pjaustytas morkas ir saliero stiebelį ir kepkite dar 3-4 minutes, kol daržovės suminkštės.
  • Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    4. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Į keptą faršą su daržovėmis užpilkite pomidorų padažu arba pomidorus savo sultyse, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, įberkite šie...
    5. Į keptą faršą su daržovėmis užpilkite pomidorų padažu arba pomidorus savo sultyse, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, įberkite šiek tiek cukraus. Padažą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30-40 minučių. Virimo metu, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio.
  • Į paruoštą Bolonijos padažą suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
    6. Į paruoštą Bolonijos padažą suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
  • Reklama
  • Tuo metu išvirkite spagečius. Patiekite su paruoštu padažu. Nerekomenduoju maišyti Bolonijos padažo su spagečiais. Nedelsdami patiekite m...
    7. Tuo metu išvirkite spagečius. Patiekite su paruoštu padažu. Nerekomenduoju maišyti Bolonijos padažo su spagečiais. Nedelsdami patiekite makaronus, padėdami ant lėkštelės, į centrą įpilkite padažo. Pabarstykite šviežiu arba džiovintu baziliku. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai