Lydekos troškinys

Lydekos troškinys

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
2 val.

Apie receptą

Lydekos troškinys nėra dažnas svečias ant vidutinės šeimos stalo. Tačiau jei lydekos troškinį išvirsite teisingai, esu tikra, kad jį gaminsite dažniau. Reikėtų nusipirkti visą lydeką, kad galėtumėte pasigaminti sultinio, kuris yra vienas iš patiekalo ingredientų. Tačiau jei nenorite vargti valydami žuvį, galite nusipirkti filė ir vietoj sultinio naudoti virintą vandenį.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lydeka
    400 gramų
  • Žuvies sultinys
    1 stiklinė
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morkos
    2~3 vnt
  • Bulvės
    4~5 vnt
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Imame lydekos filė, nuplauname ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Galvą ir uodegą dedame į puodą su vandeniu ir verdame sultinį.
    1. Imame lydekos filė, nuplauname ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Galvą ir uodegą dedame į puodą su vandeniu ir verdame sultinį.
  • Supjaustome svogūną ir morką, kepame apie 5 minutes keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kepame ant vidutinės ugnies.
    2. Supjaustome svogūną ir morką, kepame apie 5 minutes keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kepame ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Nulupame, supjaustome bulves ir dedame į keptuvę prie svogūno ir morkos.
    3. Nulupame, supjaustome bulves ir dedame į keptuvę prie svogūno ir morkos.
  • Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 15 minučių. Po to dedame lydekos filė, jau paruoštą sultinį, pipirus ir druską pagal skonį,...
    4. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 15 minučių. Po to dedame lydekos filė, jau paruoštą sultinį, pipirus ir druską pagal skonį, įdedame lauro lapelį dėl aromato.
  • Reklama
  • Dedame viską į orkaitę 180 °C temperatūroje. Patiekalas bus paruoštas per pusvalandį. Galima patiekti ant stalo.
    5. Dedame viską į orkaitę 180 °C temperatūroje. Patiekalas bus paruoštas per pusvalandį. Galima patiekti ant stalo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai