Lydekos filė orkaitėje

Lydekos filė orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val. 30 min.

Apie receptą

Lydeka – sultinga, skani, kvapni ir, beje, labai sveika žuvis, todėl ją reikia valgyti kuo dažniau, o aš galiu pasakyti, kaip greitai ir paprastai orkaitėje iškepti puikią lydekos filė. Daugelis šeimininkių nemėgsta gaminti lydekos, nes jos pelkės kvapas dažnai jaučiamas net ir po apdorojimo, tačiau vis tiek yra būdas jo atsikratyti, todėl šiandien pasidalinsiu su jumis ir papasakosiu, kaip pasigaminti lydekos filė orkaitėje. Jau ne kartą gaminau žuvį pagal šį receptą ir, tiesą pasakius, nėra visiškai jokio nemalonaus kvapo, tik nuostabus skanios žuvies aromatas. Tad jei anksčiau lydekos patiekalus apeidavote ir stengėtės jų negaminti, tai patariu pabandyti tokią lydekos filė pasigaminti orkaitėje, tikiu, kad jūsų nuomonė apie šią žuvį pasikeis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lydekos filė
    500 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Grietinė 20%
    150 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Citrina
    0.5 vnt
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Kalendra
    1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai žuviai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Petražolės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, paruošiame visus reikalingus ingredientus.
    1. Taigi, paruošiame visus reikalingus ingredientus.
  • Dabar lydeką reikia išdarinėti, nupjauti pelekus ir atsargiai atskirti filė nuo keteros ir kaulų. Filė kruopščiai nuplaukite po tekančiu ...
    2. Dabar lydeką reikia išdarinėti, nupjauti pelekus ir atsargiai atskirti filė nuo keteros ir kaulų. Filė kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite grietinę, suberkite susmulkintą česnaką, prieskonius, druską, viską išmaišykite.
    3. Į dubenį supilkite grietinę, suberkite susmulkintą česnaką, prieskonius, druską, viską išmaišykite.
  • Filė įtriname druska ir juodaisiais pipirais, užpilame pusės citrinos sultimis ir užpilame marinatu, išmaišome ir paliekame žuvį porai va...
    4. Filė įtriname druska ir juodaisiais pipirais, užpilame pusės citrinos sultimis ir užpilame marinatu, išmaišome ir paliekame žuvį porai valandų pasimarinuoti šaldytuve.
  • Reklama
  • Kol lydeka marinuojasi, daržoves nulupame, morkas supjaustome juostelėmis, svogūnus – žiedais. Atskirai apkepkite daržoves nedideliame ki...
    5. Kol lydeka marinuojasi, daržoves nulupame, morkas supjaustome juostelėmis, svogūnus – žiedais. Atskirai apkepkite daržoves nedideliame kiekyje aliejaus iki auksinės rudos spalvos, nepamirškite šiek tiek pasūdyti ir pagardinti prieskoniais.
  • Kai lydeka pasimarinuoja, į keptuvę pilame augalinį aliejų ir dedame ant stiprios ugnies. Filė paskirstome į keptuvę ir kepame iš abiejų ...
    6. Kai lydeka pasimarinuoja, į keptuvę pilame augalinį aliejų ir dedame ant stiprios ugnies. Filė paskirstome į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, vos porą minučių.
  • Reklama
  • Dabar filė perkeliame į kepimo indą, dedame ant jos pakepintus svogūnus, ant viršaus morkas ir viską patepame marinato likučiais. Formą p...
    7. Dabar filė perkeliame į kepimo indą, dedame ant jos pakepintus svogūnus, ant viršaus morkas ir viską patepame marinato likučiais. Formą pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame 20-30 min.
  • Gero apetito visiems!
    8. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai