Lenkiškas medaus tortas

Lenkiškas medaus tortas

5 (3 įvertinimai)

12 Porcijos
10 val.

Apie receptą

Lenkiškas medaus tortas yra vienas iš neįprasčiausių tokio torto gaminimo būdų. Bet pasirodo, jis labai skanus, švelnus ir jame nėra daug medaus, kaip kituose variantuose. Žinoma, tai ne visai įprastas tešlos gaminimo būdas, bet tortas to vertas. Kremą galima gaminti ir su paprastu kondensuotu pienu ar grietine, bet mums toks variantas patinka labiau. Kuo ploniau paskirstysite tešlą ant popieriaus, tuo daugiau sluoksnių gausite. Kad žinotumėte, kurį apskritimą tepti, apibraukite formą ryškiu žymekliu ant popieriaus lapo ir padėkite po kepimo popieriaus lakštu. Bus nesunku reguliuoti tešlos dydį.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    5 vnt (3 vnt.
  • Cukrus
    240 gramų (140 gramų
  • Medus
    1 šaukštas
  • Soda
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Actas 9%
    1 šaukštas
  • Sviestas
    200 gramų (grietinėlėje + 2 šaukštai tešloje)
  • Kvietiniai miltai
    2 puodeliai (stiklinė 200 gramų)
  • Pienas
    600 gramų
  • Krakmolas
    4 šaukštai (su kaupu)
  • kondensuotas pienas
    200 gramų (virtas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Pirmiausia paruoškite kremą su kondensuotu pienu. Į puodą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir krakmolą, išmaišykite iki vientisos mas...
    2. Pirmiausia paruoškite kremą su kondensuotu pienu. Į puodą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir krakmolą, išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite 1/4 pieno ir vėl išmaišykite.
  • Reklama
  • Likusį pieną užvirinkite ant mažos ugnies kitame puode. Intensyviai plakdami supilkite kiaušinių mišinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
    3. Likusį pieną užvirinkite ant mažos ugnies kitame puode. Intensyviai plakdami supilkite kiaušinių mišinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
  • Virkite kremą, kol sutirštės. Nukelkite kremą nuo ugnies, uždėkite plėvelę ant paviršiaus ir padėkite į šalį, kad atvėstų. Kremas turi bū...
    4. Virkite kremą, kol sutirštės. Nukelkite kremą nuo ugnies, uždėkite plėvelę ant paviršiaus ir padėkite į šalį, kad atvėstų. Kremas turi būti kambario temperatūros.
  • Reklama
  • Kol kremas vėsta, pasirūpinkite pyragais. Norėdami tai padaryti, įmuškite kiaušinius į dubenį ir įpilkite cukraus.
    5. Kol kremas vėsta, pasirūpinkite pyragais. Norėdami tai padaryti, įmuškite kiaušinius į dubenį ir įpilkite cukraus.
  • Įpilkite medaus, actu gesintos sodos ir išmaišykite.
    6. Įpilkite medaus, actu gesintos sodos ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Miltus persijokite į dubenį ir užminkykite vientisą tešlą.
    7. Miltus persijokite į dubenį ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Padėkite dubenį į vandens vonelę ir lėtai virkite, retkarčiais pamaišydami, vieną valandą. Tešla turi tapti vientisesnė ir glotnesnė.
    8. Padėkite dubenį į vandens vonelę ir lėtai virkite, retkarčiais pamaišydami, vieną valandą. Tešla turi tapti vientisesnė ir glotnesnė.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Vieną šaukštą tešlos dėkite ant kepimo popieriaus ir plonu sluoksniu paskleiskite apskritimą, šiek ...
    9. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Vieną šaukštą tešlos dėkite ant kepimo popieriaus ir plonu sluoksniu paskleiskite apskritimą, šiek tiek daugiau nei norima forma.
  • Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 4-6 minutes, kol meduoliai paruduos. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir nedelsdami padarykite ap...
    10. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 4-6 minutes, kol meduoliai paruduos. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir nedelsdami padarykite apskritimo formą. Kol pyragas karštas, nupjaukite kraštus ir nulupkite popierių. Iškepkite visus pyragus taip. Gavau 8 vnt. Atraižas sutrinkite į trupinius.
  • Reklama
  • Minkštą, kambario temperatūros sviestą plakite 5 minutes į purią masę. Įpilkite virinto kondensuoto pieno, kambario temperatūros ir gerai...
    11. Minkštą, kambario temperatūros sviestą plakite 5 minutes į purią masę. Įpilkite virinto kondensuoto pieno, kambario temperatūros ir gerai išplakit masę.
  • Plakant palaipsniui supilkite kambario temperatūros kremą. Kremas turi tapti vienalytis ir sodrus.
    12. Plakant palaipsniui supilkite kambario temperatūros kremą. Kremas turi tapti vienalytis ir sodrus.
  • Tortą tepkite kremu ir dėdami pyragėlius vieną ant kito.
    13. Tortą tepkite kremu ir dėdami pyragėlius vieną ant kito.
  • Reklama
  • Torto viršų ir šonus sutepkite kremu.
    14. Torto viršų ir šonus sutepkite kremu.
  • Tortą iš visų pusių apibarstykite trupiniais iš likučių. Laikykite šaldytuve 6 valandas, kad įsigertų.
    15. Tortą iš visų pusių apibarstykite trupiniais iš likučių. Laikykite šaldytuve 6 valandas, kad įsigertų.
  • Papuoškite tortą kaip norite ir patiekite. Skanaus!
    16. Papuoškite tortą kaip norite ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai