Lašiša su rozmarinu orkaitėje

Lašiša su rozmarinu orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

2-3

Porcijos

40 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Norint iškepti skanią lašišą, reikia įdėti daug pastangų. Norint paruošti šią žuvį, nereikia jokių kulinarinių imandrybių: kuo paprastesnė, tuo geriau. Vos pusvalandis ir skanus, sveikas patiekalas paruoštas! Mažus kepsnelius kepkite 20 minučių, antraip žuvis išdžius. Pagal tą patį receptą galima kepti ir upėtakį. Skani, sveika žuvis tiks ir pietums, ir vakarienei. Galima patiekti su bet kokiu garnyru, bet skaniau ir sveikiau su lapinėmis salotomis ir šviežiomis daržovėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lašiša (steikas)
    2 vnt
  • Šviežias rozmarinas
    2 vnt (šakelė)
  • Citrina
    1 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    1 valgomasis šaukštas (formelės patepimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Kaip pagaminti
  • Paruoškite visus ingredientus. Vietoj lašišos kepsnių filė galite su odele, o vietoj šviežio rozmarino – džiovintą.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Vietoj lašišos kepsnių filė galite su odele, o vietoj šviežio rozmarino – džiovintą.
  • Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite nuplautus ir nusasusintus žuvies kepsnelius. Žuvį pasūdykite ir pipiruokite pagal ...
    2. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite nuplautus ir nusasusintus žuvies kepsnelius. Žuvį pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį.
  • Atskirkite rozmarino šakeles, uždėkite ant žuvies.
    3. Atskirkite rozmarino šakeles, uždėkite ant žuvies.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Formą su žuvimi uždenkite folija, pašaukite į orkaitę 25-30 min. Po 20 minučių kepimo nuimkite foli...
    4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Formą su žuvimi uždenkite folija, pašaukite į orkaitę 25-30 min. Po 20 minučių kepimo nuimkite foliją ir leiskite žuviai apskrusti.
  • Išimkite žuvį ir užpilkite citrinos sultimis. Patiekite su bet kokiu garnyru. Skanaus!
    5. Išimkite žuvį ir užpilkite citrinos sultimis. Patiekite su bet kokiu garnyru. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai