Lašiša su rozmarinu orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
2-3
Porcijos
40 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Norint iškepti skanią lašišą, reikia įdėti daug pastangų. Norint paruošti šią žuvį, nereikia jokių kulinarinių imandrybių: kuo paprastesnė, tuo geriau. Vos pusvalandis ir skanus, sveikas patiekalas paruoštas! Mažus kepsnelius kepkite 20 minučių, antraip žuvis išdžius. Pagal tą patį receptą galima kepti ir upėtakį. Skani, sveika žuvis tiks ir pietums, ir vakarienei. Galima patiekti su bet kokiu garnyru, bet skaniau ir sveikiau su lapinėmis salotomis ir šviežiomis daržovėmis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis-
Reikalingi ingredientai:
-
Lašiša (steikas)2 vnt
-
Šviežias rozmarinas2 vnt (šakelė)
-
Citrina1 vnt
-
Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas (formelės patepimui)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Vietoj lašišos kepsnių filė galite su odele, o vietoj šviežio rozmarino – džiovintą.
-
2. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite nuplautus ir nusasusintus žuvies kepsnelius. Žuvį pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį.
-
3. Atskirkite rozmarino šakeles, uždėkite ant žuvies.
-
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Formą su žuvimi uždenkite folija, pašaukite į orkaitę 25-30 min. Po 20 minučių kepimo nuimkite foliją ir leiskite žuviai apskrusti.