Kurnik iš mielinės tešlos

Kurnik iš mielinės tešlos

5 (1 įvertinimai)

8-10 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Tiems, kurie kartais mėgsta gaminti neįprastus, sudėtingus, kelių komponentų patiekalus, noriu pasiūlyti šią idėją, kaip iš mielinės tešlos iškepti „Kurnik“. Rusiškos virtuvės akcentas tikrai vertas paragauti! Jei nežinote, kas tai per patiekalas, tai trumpai pasakysiu, kad jis susideda iš kelių įdarų – vištienos, daržovių, grybų ir blynų. Procesas užtrunka šiek tiek laiko, tačiau apskritai nėra nieko ypač sudėtingo. Kad šventinis stalas nustebintų artimuosius ir svečius – štai ko jums reikia.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    3 vnt (tešla)
  • Sviestas
    150 gramų (tešla)
  • Sausos mielės
    3 arbatiniai šaukšteliai (tešla)
  • Pienas
    80 mililitrų (tešla)
  • Cukrus
    2 šaukštai (tešla)
  • Druska
    1/2 šaukštai (tešla)
  • Miltai
    1/2 kilogramo (tešla)
  • Vištienos krūtinėlė
    300 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Prieskoniai sultiniui
    pagal skonį (kvapieji pipirai, lauro lapas, druska)
  • Kopūstai
    1/2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Sviestas
    2 šaukštai (kopūstams kepti)
  • Kiaušinis
    4 vnt (grybams)
  • Sūdyti grybai
    150 gramų
  • Kiaušinis
    1 gvnt (blynai)
  • Pienas
    2 puodeliai (blynai)
  • Miltai
    1 puodelis (blynai)
  • Druska ir cukrus
    1 žiupsnelis (blynai)
  • Augalinis aliejus
    2~3 šaukštai (blynai)
  • Kiaušinis
    1 vnt (tepimui)
  • Sviestas
    2 šaukštai (valymui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite vištienos krūtinėlę, dėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Kopūstą ir morkas susmulkinkite ir troškinki...
    1. Nuplaukite vištienos krūtinėlę, dėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Kopūstą ir morkas susmulkinkite ir troškinkite svieste. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Kietai išvirkite 4 kiaušinius ir, jei reikia, nuplaukite grybus.
  • Į paruoštą tešlą suberkite druską, ištirpintą sviestą, kiaušinius, pusę miltų. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite likusius miltus, užminky...
    2. Į paruoštą tešlą suberkite druską, ištirpintą sviestą, kiaušinius, pusę miltų. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite likusius miltus, užminkykite tešlą ir palikite šiltai 1,5-2 val., kad pakiltų.
  • Reklama
  • Sumaišykite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir cukraus, pieną, miltus ir augalinį aliejų. Kruopščiai išplakite iki vientisos masės. Kepame pl...
    3. Sumaišykite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir cukraus, pieną, miltus ir augalinį aliejų. Kruopščiai išplakite iki vientisos masės. Kepame plonus blynus (naudosime tik 4). Atvėsusius kiaušinius sumaišykite su grybais ir išmaišykite. Vištienos krūtinėlę galima derinti su svieste pakepintais svogūnais. Troškintus kopūstus atvėsinkite.
  • Paimkite tešlos gabalėlį, iškočiokite ir įdėkite į formą. Dėkite blyną, vištieną, vėl blyną ir kopūstą.
    4. Paimkite tešlos gabalėlį, iškočiokite ir įdėkite į formą. Dėkite blyną, vištieną, vėl blyną ir kopūstą.
  • Reklama
  • Tepkite taip: blynas, grybai su kiaušiniu, blynas. Uždenkite antruoju tešlos sluoksniu ir sandariai uždarykite kraštus.
    5. Tepkite taip: blynas, grybai su kiaušiniu, blynas. Uždenkite antruoju tešlos sluoksniu ir sandariai uždarykite kraštus.
  • Tokius papuošimus galite pasidaryti iš likusios tešlos. Klijuokite juos ant viršaus. Sutepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir dėkite į orkait...
    6. Tokius papuošimus galite pasidaryti iš likusios tešlos. Klijuokite juos ant viršaus. Sutepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 40 minučių iki auksinės rudos spalvos, tada aptepkite tirpintu sviestu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai