Šaltibarščiai
3.6 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šaltibaršai – vienas populiariausių ir žinomiausių patiekalų Lietuvoje. Šaltibarščiai patiekiami pietų metu kaip pirmasis patiekalas. Ypač malonu juos valgyti, kai gatvėje tvyro vidurdienio karštis. Jie puikiai gaivina ir prisotina organizmą vitaminais. Dažniausiai valgoma su virtomis arba keptomis bulvėmis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras1200 mililitrų
-
Virti burokėliai4 vnt
-
Agurkas3 vnt
-
Krapai1/2 sija
-
Grietinė 30% riebumo300 gramų
-
Kiaušiniai3~4 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnų laiškai1 ryšulėlis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite agurkus ir nusausinkite. Nupjaukite vaisiaus galus iš abiejų pusių ir nulupkite daržovių skustuvu arba aštriu peiliu. Agurkus supjaustykite pusžiedžiais.
-
2. Svogūnų laiškus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Į puodą su agurkais suberkite svogūnus ir pasūdykite ingredientus. Kruopščiai sumaišykite.
-
Reklama
-
3. Atskirame puode išvirkite kiaušinius. Nulupkite juos, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais, palikdami vieną kiaušinį, perpjaukite per pusę.
-
4. Kiaušinius sudėkite į dubenį su agurkais ir svogūnų laiškais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus. Taip pat viską sudėkite į puodą ir vėl išmaišykite visus ingredientus.
-
Reklama
-
5. Išvirusius burokėlius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į puodą. Įdėkite ten grietinės ir supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą atvėsti. Sriubą patiekite dubenėliuose, papuoštą kiaušinio puselėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama