Šaltibarščiai

Šaltibarščiai

3.7 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šaltibaršai – vienas populiariausių ir žinomiausių patiekalų Lietuvoje. Šaltibarščiai patiekiami pietų metu kaip pirmasis patiekalas. Ypač malonu juos valgyti, kai gatvėje tvyro vidurdienio karštis. Jie puikiai gaivina ir prisotina organizmą vitaminais. Dažniausiai valgoma su virtomis arba keptomis bulvėmis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    1200 mililitrų
  • Virti burokėliai
    4 vnt
  • Agurkas
    3 vnt
  • Krapai
    1/2 sija
  • Grietinė 30% riebumo
    300 gramų
  • Kiaušiniai
    3~4 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Svogūnų laiškai
    1 ryšulėlis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite agurkus ir nusausinkite. Nupjaukite vaisiaus galus iš abiejų pusių ir nulupkite daržovių skustuvu arba aštriu peiliu. Agurkus ...
    1. Nuplaukite agurkus ir nusausinkite. Nupjaukite vaisiaus galus iš abiejų pusių ir nulupkite daržovių skustuvu arba aštriu peiliu. Agurkus supjaustykite pusžiedžiais.
  • Svogūnų laiškus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Į puodą su agurkais suberkite svogūnus ir ...
    2. Svogūnų laiškus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Į puodą su agurkais suberkite svogūnus ir pasūdykite ingredientus. Kruopščiai sumaišykite.
  • Reklama
  • Atskirame puode išvirkite kiaušinius. Nulupkite juos, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais, palikdami vieną kiaušinį, perpjaukite per p...
    3. Atskirame puode išvirkite kiaušinius. Nulupkite juos, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais, palikdami vieną kiaušinį, perpjaukite per pusę.
  • Kiaušinius sudėkite į dubenį su agurkais ir svogūnų laiškais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus. Taip pat viską sudėkite į puod...
    4. Kiaušinius sudėkite į dubenį su agurkais ir svogūnų laiškais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus. Taip pat viską sudėkite į puodą ir vėl išmaišykite visus ingredientus.
  • Reklama
  • Išvirusius burokėlius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į puodą. Įdėkite ten grietinės ir supilkite kefyr...
    5. Išvirusius burokėlius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į puodą. Įdėkite ten grietinės ir supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą atvėsti. Sriubą patiekite dubenėliuose, papuoštą kiaušinio puselėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai