Kepenėlių paštetas
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Gaminame skanų ir švelnų vištienos kepenėlių paštetą. Naminis paštetas yra naudingesnis, skanesnis ir pigesnis nei pirktas parduotuvėje. Be to, jūs esate tikri dėl produkto ir žinote, kas įeina į jo sudėtį. Paštetą galima ruošti ir kasdienai, ir šventiniam stalui. Kad paštetas įgautų įdomų ir neįprastą skonį bei aromatą, siūlau pridėti šiek tiek konjako.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kepenėlės400 gramų
-
Morkos1 vnt.
-
Svogūnas1 vnt.
-
Lauro lapai2 vnt.
-
Juodieji pipirai žirneliais10 vnt.
-
Kvapieji pipirai žirneliais3 vnt.
-
DruskaPagal skonį
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Sviestas60 gramų
-
Konjakas50 mililitrų
-
Čiobreliai1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite produktus. Būtinai naudokite geros kokybės sviestą, ne mažiau kaip 82,5 %. Prieskonius rinkitės pagal savo skonį, bet saikingai, kad neužgožtų natūralaus kepenėlių skonio. -
2. Kruopščiai apžiūrėkite kepenėles, ar nėra tulžies latakų ar pūslelių, jei yra – pašalinkite. Nupjaukite plėveles ir riebalus, nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite sietyje arba popieriniais rankšluosčiais. -
Reklama
-
3. Paruoškite daržoves. Nulupkite svogūną ir morką, supjaustykite juos bet kokio dydžio gabalėliais. Pjūvio forma nėra svarbi, nes vėliau daržovės bus sutrinamos iki vientisos masės. -
4. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įdėkite 1 valgomą šaukštą sviesto ir įkaitinkite vidutine ugnimi. Sudėkite kepenėles, pipirus žirneliais, lauro lapą ir kepinkite ne ilgiau kaip 5–7 minutes, kitaip kepenėlės taps sausos ir kietos. Periodiškai apverskite gabalėlius, kad jie tolygiai apkeptų. -
Reklama
-
5. Gaminimo pabaigoje, jei norite, įpilkite konjako. Išgaravus alkoholiui, paruoštas kepenėles sudėkite į trynimo indą. -
6. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kepenėlės, sudėkite paruoštus svogūnus ir morkas. Kepinkite daržoves vidutine ugnimi, kol suminkštės. Gaminimo pabaigoje išimkite lauro lapą. -
Reklama
-
7. Sudėkite daržovių mišinį kartu su pipirų žirneliais į indą su kepenėlėmis. -
8. Įdėkite druskos pagal skonį, čiobrelių. Sutrinkite kepenėles su daržovėmis iki kreminės, vientisos masės. Leiskite paštetui atvėsti iki kambario temperatūros ir įmaišykite pusę nurodyto kiekio sviesto. -
Reklama
-
9. Paruoštą kepenėlių paštetą sudėkite į pasirinktus indelius. -
10. Likusią sviesto dalį ištirpinkite kartu su žiupsneliu čiobrelių ir keliais pipirų žirneliais. Užpilkite paštetą ištirpinto sviesto sluoksniu. -
Reklama
-
11. Paruoštus indelius su paštetu dėkite į šaldytuvą. Tokiu būdu laikomas paštetas išsilaiko iki 3 parų. -
12. Skanus ir sotus užkandis su švelnia tekstūra ir sodriu skoniu – paruoštas! -
13. Galima patiekti ant stalo. -
Reklama
-
14. Skanaus!















