Silkė po sūrio sluoksniu
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šią klasikinę mišrainę mėgsta ir ruošia daugelis. Tačiau net ir į tradicinius patiekalus kartais norisi įnešti polėkio, kad nustebintum savo artimuosius ir svečius. Naudodami šį receptą galite tai padaryti! Norint paįvairinti įprastą šventinį ar dienos meniu, siūlau atkreipti dėmesį į šį įdomų silkės mišrainės receptą. Tik vieno naujo ingrediento pridėjimas bus tikras apreiškimas. Jei esate pasirengęs eksperimentuoti, būtinai pabandykite paruošti mišrainę pagal šį receptą.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Silkė1 vnt
-
Bulvės3~4 vnt
-
Burokėliai1 vnt
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Sūris200 gramų
-
Marinuoti agurkai2 vnt
-
Konservuotos paprikos1~2 vnt (neprivaloma)
-
Druska ir majonezaspagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia nuplaukite bulves ir burokėlius, sudėkite į puodą ir virkite, kol suminkštės. Tada gerai atvėsinkite po šaltu vandeniu. Taip pat kietai išvirkite kiaušinius.
-
2. Silkę nulupkite, atsargiai išimkite visus kaulus. Filė supjaustoma vidutinio dydžio kubeliais.
-
Reklama
-
3. Bulves nulupkite ir taip pat supjaustykite kubeliais. Burokėlius sutarkuokite.
-
4. Kiaušinius nulupkite, padalinkite į baltymus ir trynius. Pirmuosius susmulkinkite, o antrąjį kol kas atidėkite į šalį.
-
Reklama
-
5. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
-
6. Belieka kubeliais supjaustyti agurką ir konservuotą papriką (čia ryški nata, vietoj tradicinių morkų). Kai visi ingredientai bus paruošti, galite pradėti rinkti salotas. Ant dugno dėkite kiaušinius, tada pusę viso silkės kiekio. Pabarstykite sūriu (truputį palikite papuošimui) ir gerai aptepkite majonezu.
-
Reklama
-
7. Toliau išdėliokite bulves, pasūdykite ir patepkite majonezu. Sluoksnis agurkų, burokėlių, majonezo + vėl druska. Tada suberkite likusią žuvį, paprikas ir viską aptepkite majonezu. Galite pridėti, pavyzdžiui, žiupsnelį džiovintų žolelių.
-
8. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir sutrintu tryniu. Padėkite į šaldytuvą porai valandų, kad salotos tinkamai išmirktų.
-
Reklama
-
9. Labai skanu! Prieš patiekdami galite papuošti papildomai šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama