Kriaušių tyrė žiemai
4 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Stulbinančiai aromatinga ir skani kriaušių tyrė, kurią galima paruošti žiemai. Subtiliausia kriaušių struktūra ir pikantiškas aromatas papildys arbatos gėrimą šaltais žiemos vakarais. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, jei kriaušės labai saldžios, jo dėti visai nereikia. Taip pat prieskonius rinkitės pagal savo skonį. Šią tyrelę galima dėti į košes arba gaminti saldžius pyragėlius.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kriaušės1 kilogramas
-
Cukrus100 gramų
-
Cinamonas1 vnt (lazdelė)
-
Žvaigždinis anyžius1 vnt (žvaigždė)
-
Gvazdikas1 žiupsnelis (milteliai)
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Patartina imti prinokusias ir sultingas kriaušes.
-
2. Kriaušes nulupkite ir išskobkite sėklas, o minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Sudėkite į puodą ir įpilkite apie 50-100 mililitrų vandens.
-
4. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol kriaušės suminkštės.
-
Reklama
-
5. Į kriaušes suberkite cukrų ir prieskonius ir virkite dar 5-7 minutes.
-
6. Išimkite cinamono lazdelę ir žvaigždinį anyžių.
-
Reklama
-
7. Sutrinkite kriaušes į tyrę, naudodami trintuvą. Padėkite ant viryklės ir virkite tyrę dar 5 minutes.
-
8. Stiklainius tyrei kruopščiai išplaukite soda ir sterilizuokite jums patogiu būdu. Virkite dangčius ant viryklės 10 minučių.
-
Reklama
-
9. Sterilizuotus stiklainius pripildykite karštos kriaušių tyrės ir nedelsdami užsukite.
-
10. Kvepianti, aštri kriaušių tyrė paruošta! Laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama