Kreminis grybų padažas
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Šis padažas labai pravers prie mėsos patiekalų, pavyzdžiui, makaronų ar ryžių. Lengvai paruošiamas, turtingas skoniu ir aromatu – tai fantastiška idėja kiekvienai dienai paįvairinti savo valgiaraštį. Yra keletas variantų, kaip gaminti kreminį grybų padažą. Be eksperimentų su prieskoniais ir papildomais ingredientais, pagrindinis skirtumas yra tas, kad vienos šeimininkės prieš patiekdamos padažą suplaka trintuvu, kitos – ne. Tokiu atveju grybai lieka sveiki ir, mano nuomone, padažas atrodo apetitiškiau.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnas1 vnt
-
Grybai200 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Grietinėlė300 mililitrų
-
Rozmarino šakelė2 vnt
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Grybus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Suberkite svogūną ir česnaką, pakepinkite iki skaidrumo ir suberkite grybus.
-
2. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos visas skysčio perteklius. Taip pat galite įdėti šiek tiek džiovintų grybų, prieš tai juos išmirkę. Tada padažas bus sodresnio grybų skonio.
-
Reklama
-
3. Supilkite grietinėlę ir sudėkite rozmariną. Tačiau galite naudoti bet kokius jums patinkančius aromatinius prieskonius. Sumažinkite kaitrą iki žemos.
-
4. Troškinkite, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Prieš patiekdami galite pridėti, pavyzdžiui, šviežių žolelių.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama