Kreminė varškė su saulėje džiovintais pomidorais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Varškę siūlau gaminti iš įprasto kefyro. Tai yra labiausiai biudžetinis variantas, kuris neturi įtakos jo kokybei. Iš originalaus produkto jis išsiskiria šiek tiek rūgštoku skoniu ir mažu riebalų kiekiu. Tanki, vienalytė produkto konsistencija leidžia puikiai išlaikyti formą. Kreminę varškę galima naudoti ne tik ruošiant desertus, bet ir ruošiant pikantiškus užkandžius, brusketas, sumuštinius. Jei ruošdami užtepėlę naudojate šviežias žoleles ir česnaką, paruoškite nedidelę porciją, nes šio produkto negalima laikyti. Naudojant sausą prieskonių ir žolelių mišinį, šaldytuve produktas gali būti laikomas iki trijų dienų.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras1 litras (3,2% riebumo) Druska
-
Saulėje džiovinti pomidorai10 vnt (aliejuje)
-
Česnakai1/2 arbatinio šaukštelio (džiovinti)
-
Itališkos žolelės2 arbatiniai šaukšteliai (bazilikas, čiobrelis, raudonėlis)
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami pagaminti varškę, jums reikės kefyro, kurio riebumas ne mažesnis kaip 3,2%. Vietoj kefyro galite naudoti grietinę. Galutinis produktas turės ryškesnį kreminį skonį. Iš litro kefyro gaunama apie 230 gramų varškės. Neatidarydami minkštos pakuotės, įdėkite kefyrą į šaldiklį nakčiai, kol produktas visiškai sušals. Tada sušalusį kefyrą išimkite iš pakuotės ir sudėkite į kiaurasamtį, išklotą keliais sluoksniais švarios ir sausos marlės.
-
2. Marlės galus suriškite į mazgą, uždėkite kiaurasamtį su marlės maišeliu ant indo, į kurį tirpstant kefyrui nutekės išrūgos. Kai išrūgos nustos varvėti, išimkite marlėje likusią varškę ir sudėkite į indą. Išrūgos gali būti naudojamos kitiems tikslams, pagal šį receptą to nereikia.
-
Reklama
-
3. Paruoškite varškės užtepėlės ingredientus brusketoms ir sumuštiniams. Be saulėje džiovintų pomidorų, viduržemio jūros natą pabrėžia sausas česnakas ir žolelių mišinys (bazilikas, raudonėlis, čiobrelis).
-
4. Į varškę įberkite žiupsnelį druskos, žolelių mišinį ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Paruoštą užtepėlę sudėkite į sausą stiklinį indą ir palikite kurį laiką pastovėti.
-
6. Sausoje keptuvėje apkepkite duonos riekeles, užtepkite storu užtepėlės sluoksniu. Sudėkite saulėje džiovintų pomidorų griežinėlius ir šviežią baziliką. Ir mėgaukitės nuostabiu Viduržemio jūros skoniu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama