Kiaulienos šonkauliukai kefyro marinate

Kiaulienos šonkauliukai kefyro marinate

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Kefyre marinuoti kiaulienos šonkauliukai yra dar vienas unikalus būdas juos paruošti. Šonkauliukai yra sultingi, kvapnūs ir sotūs – puikiai tinka sotiems pietums ar vakarienei. Šonkauliukai yra išties nuostabus dalykas. Juos iškepti labai paprasta – tereikia pamarinuoti, pašauti į orkaitę, kepti valandą ir jau galima valgyti. Sudėtingiausia dalis – išsirinkti tinkamą marinatą. Šiuo atveju kiaulienos šonkauliukus kepiau kefyro marinate – dėl žolelių ir prieskonių jie gavosi fantastiški, sultingi ir kvapnūs. Manau, kad jie puikiai tinka sotiems pietums ar vakarienei. Paprasti, bet skanūs ir sotūs.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliukai
    650 gramų
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Kefyras
    1 puodelis
  • Česnakas
    4 skiltelės
  • Imbieras
    1 vnt
  • Petražolės, kalendra
    pagal skonį
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Malti pipirai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Smulkiai sutarkuokite imbiero šaknį ir česnaką (česnaką galima išspausti per česnakų spaustuką).
    1. Smulkiai sutarkuokite imbiero šaknį ir česnaką (česnaką galima išspausti per česnakų spaustuką).
  • Smulkiai supjaustykite žalumynus (kalendrą ir petražoles).
    2. Smulkiai supjaustykite žalumynus (kalendrą ir petražoles).
  • Reklama
  • Kepimo inde sumaišykite visus marinato ingredientus – česnaką, imbierą, žoleles, garstyčias, druską ir pipirus.
    3. Kepimo inde sumaišykite visus marinato ingredientus – česnaką, imbierą, žoleles, garstyčias, druską ir pipirus.
  • Viską užpilkite kefyru ir gerai išmaišykite.
    4. Viską užpilkite kefyru ir gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Į gautą marinatą sudėkite šonkauliukus ir palikite 3–4 valandoms.
    5. Į gautą marinatą sudėkite šonkauliukus ir palikite 3–4 valandoms.
  • Kai šonkauliukai pasimarinuos, išimkite juos iš marinato ir sudėkite į lengvai aliejumi pateptą kepimo indą. Uždenkite šonkauliukus folij...
    6. Kai šonkauliukai pasimarinuos, išimkite juos iš marinato ir sudėkite į lengvai aliejumi pateptą kepimo indą. Uždenkite šonkauliukus folija, kad nesudegtų. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20–25 minutes. Kepdami šonkauliukus be folijos, retkarčiais galite juos apšlakstyti inde išbėgusiomis sultimis – tai sustiprins skonį.
  • Reklama
  • Iškepti šonkauliukai atrodo maždaug taip.
    7. Iškepti šonkauliukai atrodo maždaug taip.
  • Patiekite karštą su mėgstamu garnyru ir salotomis. Skanaus!
    8. Patiekite karštą su mėgstamu garnyru ir salotomis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai