Cepelinai su spirgučių padažu

Cepelinai su spirgučių padažu

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paruošti tikrus cepelinus nėra visai paprasta, bet patikėkite – tai tikrai verta! Vienas skaniausių patiekalų. Sotu ir neįtikėtinai gardu! Trumpai tariant, cepelinai – tai tarsi milžiniški bulviniai kukuliai su mėsos įdaru, kurie patiekiami su tradiciniu spirgučių padažu. Tai tradicinis, lietuviškas patiekalas, pagal kurio gaminimo meistriškumą vertinamas kiekvieno šeimininko ar virėjo kulinarinis talentas. Patiekalas kiek „grubokas“, kaimiškas, atrodo paprastas, bet patikėkite – porcija tikrų lietuviškų cepelinų padarys jus labai laimingus!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1,6 kilogramo
  • Kiauliena
    400 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji maltieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Šoninė
    150 gramų
  • Grietinė
    250 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Laiškiniai svogūnai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • [img=2]Nulupkite svogūną. Svogūną smulkiai supjaustykite kubeliais, o kiaulieną taip pat supjaustykite mažais gabaliukais.[/img]
  • Reklama
  • [img=3]Perleiskite per mėsmalę kiaulienos gabaliukus, po to – svogūno kubelius. Į gautą faršą įdėkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir juodųjų maltų pipirų.[/img]
  • Viską gerai išmaišykite. Dubenį su paruoštu cepelinų įdaru kol kas padėkite į šaldytuvą.
    4. Viską gerai išmaišykite. Dubenį su paruoštu cepelinų įdaru kol kas padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • [img=5]Gerai nuplaukite 400 gramų bulvių ir sudėkite jas į puodą su vandeniu. Išvirkite „su lupenomis“.[/img]
  • Likusias 1200 gramų bulvių nulupkite ir nuplaukite.
    6. Likusias 1200 gramų bulvių nulupkite ir nuplaukite.
  • Reklama
  • Visas šias bulves sutarkuokite smulkia tarka.
    7. Visas šias bulves sutarkuokite smulkia tarka.
  • Bulvių masę dėkite ant keturių sluoksnių marlės.
    8. Bulvių masę dėkite ant keturių sluoksnių marlės.
  • Reklama
  • [img=9]Išspauskite bulves rankomis. Turėtų likti išspaustas bulvių skystis dubenyje. Palikite dubenyje 5–8 minutėms, kad bulvių krakmolas nusėstų į dugną.[/img]
  • Taip pat marlėje turi likti gerai nuspausta bulvių masė.
    10. Taip pat marlėje turi likti gerai nuspausta bulvių masė.
  • Reklama
  • [img=11]Tuo metu bulvės „su lupenomis“ jau išvirusios ir šiek tiek atvėsusios, todėl nulupkite jas, sudėkite į patogų dubenį ir sutrinkite iki košelės.[/img]
  • [img=12]Iš bulvių skysčio atsargiai nupilkite skystį – dubens dugne turi likti bulvių krakmolas. Į bulvių košelę įdėkite nuspaustą bulvių masę, bulvių krakmolą ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.[/img]
  • Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
    13. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
  • Reklama
  • [img=14]Darbo paviršių pabarstykite sausu bulvių krakmolu. Į ranką paimkite dalį bulvių masės, suformuokite iš jos paplotėlį, o į vidurį dėkite vieną valgomąjį šaukštą paruošto mėsos įdaro.[/img]
  • Užspauskite kraštus ir suformuokite cepeliną.
    15. Užspauskite kraštus ir suformuokite cepeliną.
  • [img=16]Tokiu pačiu būdu paruoškite visus cepelinų ruošinius ir dėkite juos ant darbo paviršiaus, pabarstyto krakmolu.[/img]
  • [img=17]Dideliame puode užvirinkite vandenį ant vidutinės ugnies ir atsargiai dėkite cepelinus. Cepelinų ruošiniai linkę irti, nes sudėtyje nėra kiaušinių, todėl veikite labai atsargiai ir dėkite taip, kad jiems būtų pakankamai vietos. Virkite cepelinus apie 20 minučių.[/img]
  • Per tą laiką paruoškite padažą. Šoninę supjaustykite mažais gabaliukais, o antrą svogūną smulkiai supjaustykite.
    18. Per tą laiką paruoškite padažą. Šoninę supjaustykite mažais gabaliukais, o antrą svogūną smulkiai supjaustykite.
  • [img=19]Sudėkite šoninės gabaliukus į sausą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol išsiskirs riebalai.[/img]
  • Įdėkite smulkintą svogūną. Kepkite kartu, maišydami mentele, kol svogūnas suminkštės ir taps švelniai auksinis.
    20. Įdėkite smulkintą svogūną. Kepkite kartu, maišydami mentele, kol svogūnas suminkštės ir taps švelniai auksinis.
  • Įpilkite grietinės.
    21. Įpilkite grietinės.
  • Viską išmaišykite ir pašildykite ant vidutinės ugnies 2–3 minutes.
    22. Viską išmaišykite ir pašildykite ant vidutinės ugnies 2–3 minutes.
  • Cepelinus išgriebkite kiaurasamčiu iš verdančio vandens, dėkite į lėkštes, ant viršaus užpilkite paruoštu padažu, pabarstykite smulkintai...
    23. Cepelinus išgriebkite kiaurasamčiu iš verdančio vandens, dėkite į lėkštes, ant viršaus užpilkite paruoštu padažu, pabarstykite smulkintais laiškiniais svogūnais ir patiekite.
  • Skanaus!
    24. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai