Cepelinai su spirgučių padažu
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruošti tikrus cepelinus nėra visai paprasta, bet patikėkite – tai tikrai verta! Vienas skaniausių patiekalų. Sotu ir neįtikėtinai gardu! Trumpai tariant, cepelinai – tai tarsi milžiniški bulviniai kukuliai su mėsos įdaru, kurie patiekiami su tradiciniu spirgučių padažu. Tai tradicinis, lietuviškas patiekalas, pagal kurio gaminimo meistriškumą vertinamas kiekvieno šeimininko ar virėjo kulinarinis talentas. Patiekalas kiek „grubokas“, kaimiškas, atrodo paprastas, bet patikėkite – porcija tikrų lietuviškų cepelinų padarys jus labai laimingus!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1,6 kilogramo
-
Kiauliena400 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Juodieji maltieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Svogūnas1 vnt
-
Šoninė150 gramų
-
Grietinė250 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Laiškiniai svogūnaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
[img=2]Nulupkite svogūną. Svogūną smulkiai supjaustykite kubeliais, o kiaulieną taip pat supjaustykite mažais gabaliukais.[/img]
-
Reklama
-
[img=3]Perleiskite per mėsmalę kiaulienos gabaliukus, po to – svogūno kubelius. Į gautą faršą įdėkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir juodųjų maltų pipirų.[/img]
-
4. Viską gerai išmaišykite. Dubenį su paruoštu cepelinų įdaru kol kas padėkite į šaldytuvą. -
Reklama
-
[img=5]Gerai nuplaukite 400 gramų bulvių ir sudėkite jas į puodą su vandeniu. Išvirkite „su lupenomis“.[/img]
-
6. Likusias 1200 gramų bulvių nulupkite ir nuplaukite. -
Reklama
-
7. Visas šias bulves sutarkuokite smulkia tarka. -
8. Bulvių masę dėkite ant keturių sluoksnių marlės. -
Reklama
-
[img=9]Išspauskite bulves rankomis. Turėtų likti išspaustas bulvių skystis dubenyje. Palikite dubenyje 5–8 minutėms, kad bulvių krakmolas nusėstų į dugną.[/img]
-
10. Taip pat marlėje turi likti gerai nuspausta bulvių masė. -
Reklama
-
[img=11]Tuo metu bulvės „su lupenomis“ jau išvirusios ir šiek tiek atvėsusios, todėl nulupkite jas, sudėkite į patogų dubenį ir sutrinkite iki košelės.[/img]
-
[img=12]Iš bulvių skysčio atsargiai nupilkite skystį – dubens dugne turi likti bulvių krakmolas. Į bulvių košelę įdėkite nuspaustą bulvių masę, bulvių krakmolą ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.[/img]
-
13. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. -
Reklama
-
[img=14]Darbo paviršių pabarstykite sausu bulvių krakmolu. Į ranką paimkite dalį bulvių masės, suformuokite iš jos paplotėlį, o į vidurį dėkite vieną valgomąjį šaukštą paruošto mėsos įdaro.[/img]
-
15. Užspauskite kraštus ir suformuokite cepeliną. -
[img=16]Tokiu pačiu būdu paruoškite visus cepelinų ruošinius ir dėkite juos ant darbo paviršiaus, pabarstyto krakmolu.[/img]
-
[img=17]Dideliame puode užvirinkite vandenį ant vidutinės ugnies ir atsargiai dėkite cepelinus. Cepelinų ruošiniai linkę irti, nes sudėtyje nėra kiaušinių, todėl veikite labai atsargiai ir dėkite taip, kad jiems būtų pakankamai vietos. Virkite cepelinus apie 20 minučių.[/img]
-
18. Per tą laiką paruoškite padažą. Šoninę supjaustykite mažais gabaliukais, o antrą svogūną smulkiai supjaustykite. -
[img=19]Sudėkite šoninės gabaliukus į sausą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol išsiskirs riebalai.[/img]
-
20. Įdėkite smulkintą svogūną. Kepkite kartu, maišydami mentele, kol svogūnas suminkštės ir taps švelniai auksinis. -
21. Įpilkite grietinės. -
22. Viską išmaišykite ir pašildykite ant vidutinės ugnies 2–3 minutes. -
23. Cepelinus išgriebkite kiaurasamčiu iš verdančio vandens, dėkite į lėkštes, ant viršaus užpilkite paruoštu padažu, pabarstykite smulkintais laiškiniais svogūnais ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















