Obuolių pyragas be miltų ir cukraus
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Jei laikotės tinkamos mitybos, šis pyragas tikrai jums! Jame nėra nė uncijos miltų ar cukraus! Pyragui saldumo suteikia obuoliai ir truputis saldiklio, o vietoj miltų – avižiniai dribsniai. Skani ir sveika tešla iš varškės, kefyro ir avižinių dribsnių nepakenks jūsų figūrai ir sveikatai. Vietoj saldiklio galite įdėti kitą saldiklį, pavyzdžiui, medų. Šį pyragą galite duoti vaikui pusryčiams ar popietės užkandžiams. Jei ieškote sveikų receptų, šis pyragas tikrai jums!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avižiniai dribsniai130 gramų
-
Varškė100 gramų
-
Kefyras50 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Saldiklispagal skonį
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Obuoliai3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Avižinius dribsnius sudėkite į maišytuvo dubenį, kad šiek tiek sumaltų. Taip pat galite naudoti kavos malūnėlį.
-
Reklama
-
3. Dribsnius sutrinkite į smulkius trupinius. Tik nesumalkit iki miltų.
-
4. Į avižinius dribsnius trintuvu įmuškite kiaušinius, sudėkite druską, saldiklį, kepimo miltelius, varškę ir kefyrą. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Iki 18 cm skersmens kepimo skardą žemomis kraštinėmis išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Gautą tešlą dėkite lygiu sluoksniu.
-
6. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
7. Ant tešlos dėkite obuolius, kaip parodyta nuotraukoje. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
-
8. Išimkite pyragą ir leiskite šiek tiek atvėsti. Perkelkite į lėkštę.
-
Reklama
-
9. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama