Kreminė suflė
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
3 val.
Apie receptą
Subtili suflė iš plaktos grietinėlės patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusieji tikrai įvertins šį desertą. Kreminės suflė struktūra yra puri ir skoniu primena plombyro ledus. Galite dėti uogų ar ne – jūsų reikalas ir uogos gali būti visiškai bet kokios. Jei po ranka neturite uogų, skanu suflė apibarstyti tarkuotu šokoladu.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės30 gramų (šaldytos arba šviežios)
-
Grietinėlė250 mililitrų (33~35% riebumo)
-
Želatina8 gramai
-
Cukraus pudra80 gramų
-
Vanduo šaltas50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Prieš tai grietinėlę ir plakimo dubenį geriau palaikyti šaldiklyje apie 15-20 min., kad grietinėlė be problemų išsiplaktų, o dubenėlis pasiektų tokią pat temperatūrą kaip ir grietinėlė.
-
2. Želatiną 20 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
-
Reklama
-
3. Į atšaldytą dubenį supilkite šaltą riebią grietinėlę.
-
4. Maišytuvu plakite grietinėlę, kol susidarys minkštos smailės ir tekstūra taps kreminė.
-
Reklama
-
5. Į plaktą grietinėlę suberkite cukraus pudrą ir nedideliu greičiu plakite mikseriu.
-
6. Išbrinkusią želatiną dėkite į puodą ir ištirpinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami mentele ir neužvirdami.
-
Reklama
-
7. Į ištirpintą želatiną įpilkite du šaukštus plaktos grietinėlės ir išmaišykite.
-
8. Tada visą šį mišinį iš puodo sudėkite į dubenį su plakta grietinėle ir sumaišykite viską mikseriu mažu greičiu, kad abu mišiniai tolygiai susimaišytų.
-
Reklama
-
9. Tada sudėkite visą kreminį mišinį į dubenėlius (aš turiu vieną dubenį), ant viršaus suberkite uogas ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad sustingtų.
-
10. Paruoštą suflė galima patiekti, šiek tiek pabarsčius cukraus pudra.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama