Kotletai su kumpiu ir sūriu
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Šie kotletai nėra paprasti, bet su skania staigmena – kvapniu kumpiu ir švelniu sūriu. Ar įmanoma atsisakyti malonumo valgyti tokius nuostabius kotletus? Kotletai visada buvo patiekalas numeris vienas ant mūsų stalo, turite pripažinti, nes jei yra kotletai, vakarienė išeis puiki. Tačiau jų paruošimo būdų ir receptų yra nemažai, tiek paprastų, tiek sudėtingesnių, ir šiandien aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti kotletus su kumpiu ir sūriu. Patikėkite, šis patiekalas tikrai vertas jūsų dėmesio, nes jis ne tik labai skanus, bet ir nuostabus. Iš sveikų mėsos gabalėlių gaminsime naminius kumpio ir sūrio kotletus, o į vidų įdėsime skanią staigmeną - būsite nustebinti galutiniu rezultatu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena800 gramų
-
Kumpis130~150 gramų
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Džiūvėsėliai50 gramų
-
Augalinis aliejuspagal skonį (arba sviestas)
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia mėsą supjaustome gana plonais griežinėliais.
-
[img=2]Tada kiekvieną gabalėlį reikia gerai išmušti. /img]
-
Reklama
-
3. Baigę plakti kiaulieną, kumpį ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
-
4. Dabar kiekvieną kiaulienos gabaliuką pabarstome druska ir maltais pipirais, uždedame po gabalėlį kumpio ir sūrio.
-
Reklama
-
5. Tada suvyniojame. Tai daryti reikia labai atsargiai, kad įdaras neišlįstų iš kotletų, todėl visas skylutes sandariai uždarome smulkiais mėsos gabalėliais.
-
6. Taip formuojame kotletus, kol baigsis mėsa ir įdaras.
-
Reklama
-
7. Toliau mažame dubenyje išplakite kiaušinius.
-
8. Į atskirą lėkštę suberkite džiūvėsėlius.
-
Reklama
-
9. Dabar paeiliui imame kotletus ir pamerkiame iš pradžių į kiaušinį, paskui į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinį ir džiūvėsėlius, taip plutelė bus storesnė.
-
10. Keptuvę dedame ant ugnies ir įkaitiname joje aliejų arba sviestą. Kotletus aptepame įkaitintame aliejuje ir iš pradžių kepame ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos, o po to troškiname ant silpnos ugnies. Pasibaigus kotletams, galima porai minučių pašauti į įkaitintą orkaitę arba į keptuvę įpilti truputį vandens ir troškinti kotletus po dangčiu 4-5 minutes, kol iškeps.
-
Reklama
-
11. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama