Korėjietiškos spurgos
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Korėjietiškos spurgos mums atrodo kiek neįprastai – tai susukta tešla, kuri kepama dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Labai skanu ir atrodo neįtikėtinai apetitiškai! Paruoštas spurgas patiekite šiltas – taip jos skaniausios, nepamirškite apibarstyti cukrumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Kepkite spurgas dideliame kiekyje aliejaus ant vidutinės, o ne stiprios ugnies, kitaip jos viduje neiškeps.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas200 mililitrų (šiltas)
-
Miltai450 gramų
-
Sviestas40 gramų
-
Cinamonas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus80 gramų
-
Cukraus pudra1 šaukštas
-
Augalinis aliejus200 mililitrų
-
Sausos mielės10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į didelį dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite cukrų ir ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite šluotele.
-
Reklama
-
3. Į šį mišinį supilkite sausas mieles ir viską išmaišykite.
-
4. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Sumaišykite viską kartu.
-
Reklama
-
5. Miltus išsijokite dalimis.
-
6. Pildami miltus išmaišykite iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Miltų gali prireikti daugiau ar mažiau, bet tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Paruoštą tešlą suapvalinkite dubenyje. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite tešlą vieną valandą.
-
Reklama
-
7. Per valandą tešla pastebimai pakils.
-
8. Tešlą padalinkite į kelias lygias dalis – kiekviena dalis sveria 60 gramų.
-
Reklama
-
9. Iš pradžių kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į virvę, vieną galą sukdami į vieną pusę, o kitą – į priešingą pusę, tada pritvirtinkite laisvus galus ir suformuokite spurgos ruošinius, kaip nuotraukoje. Paruošę visas spurgas, leiskite joms 15 minučių pabūti ant stalo (per tą laiką uždenkite virtuviniu rankšluosčiu).
-
10. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite gausų kiekį augalinio aliejaus ir atsargiai dėkite po 1-2 spurgas – kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Padėkite paruoštas spurgas ant popierinio rankšluosčio, pašalindami augalinio aliejaus perteklių.
-
Reklama
-
11. Paruoštas korėjietiškas spurgas apibarstykite cukraus pudra ir cinamonu ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama