Kopūstų suktinukai su grybų padažu
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Užkarpatėje šis patiekalas laikomas tradiciniu ir pristatomas ne tik namų virtuvėse, bet net ir spalvingiausiuose restoranuose. Jo išskirtinumas – grybų padažas, kuriame troškinami kopūstų suktinukai. Įvairiose šalyse kopūstų suktinukų receptai skiriasi, o kulinarinėse knygose jų yra begalė. Šie Užkarpatės stiliaus kopūstų suktinukai išsiskiria tuo, kad į padažą įdedama grybų ir neįprastai pjaustoma mėsa. Šiame recepte naudojami kiaulienos pjaustyta mėsa, kuri su ryžiais įvyniojama į kopūsto lapą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa700 gramų
-
Kopūstas1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Grybai300 gramų
-
Grietinė40 gramų
-
Pomidorų pasta40 gramų
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirma, mes turime susidoroti su kopūstais. Kopūstą dėkite į verdantį vandenį ir po vieną išimkite lapus. Tuo tarpu galite virti ryžius, kol jie išvirs.
-
2. Grybus smulkiai supjaustykite ir dėkite į keptuvę, kol iškeps. Baigiant kepti suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pomidorų pastą. Pakepinkite ir įpilkite 300 ml vandens, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Kol padažas verda, mėsą supjaustykite ir šiek tiek pamuškite. Tai neįprastas būdas paruošti kopūstų suktinukus, nes tradiciškai naudojama malta mėsa.
-
Reklama
-
3. Įdarą suvyniokite taip: karbonadą dėkite ant kopūsto lapo, ant viršaus ryžius ir suvyniokite į voką.
-
4. Sudėkite kopūstų suktinukus į puodą arba kepimo skardą. Ant dugno sudėkite lauro lapą, česnaką ir pipirų žirnelius.
-
Reklama
-
5. Padažą galima ruošti dviem būdais – su miltais arba be jų. Supilkite padažą ant kopūstų suktinukų ir leiskite jiems troškintis, kol baigs.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama