Kopūstų sriuba su kalakutiena
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Kopūstų sriuba su kalakutiena – ne tik skani, bet ir dietinė sriuba, plačiai paplitusi JAV ir Kanadoje, kur kalakutiena yra paukštis numeris vienas. Tikrai skanu – verta pabandyti. JAV ir Kanadoje populiari kalakutiena yra dietinė mėsa, todėl įvairūs kalakutienos patiekalai laukiami norinčių sulieknėti žmonių racione. Vienas skaniausių kalakutienos pirmųjų patiekalų – kalakutienos ir kopūstų sriuba, kurios receptą man davė geras mano draugas, gyvenantis Monrealyje. Anot jo, kalakutienos sriuba su kopūstais ten bene populiariausia iš tų, kurie pasirodo tarp pirmųjų patiekalų paprastose, negurmaniškose kavinėse ir valgyklose. Na, pabandykime paruošti kažką panašaus.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos mėsa300 gramų
-
Kopūstas300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai1 skiltelės
-
Bulvės1~2 vnt
-
Saliero šaknis50 gramų
-
Pastarnokas (šaknis)50 gramų
-
Sausos žolelėspagal skonį
-
Alyvuogių aliejuspagal skonį
-
Druska, juodieji pipirai, lauro lapai, petražolėspagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Sriubos puode užvirinkite pusantro litro vandens, į verdantį vandenį sumeskite kalakutieną. Virkite kalakutieną apie 50 minučių ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
3. Kol verda sultinys, pasirūpinkime daržovėmis. Pastarnokus ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis, morkas – stambiais kubeliais, svogūnus – stambiomis juostelėmis, o česnaką tiesiog suspauskite plokščiąja peilio puse.
-
4. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, morkas, pastarnokus ir salierus, kol morkos suminkštės, o svogūnai taps auksinės spalvos. Tuo tarpu į sultinį suberkite česnaką ir lauro lapą.
-
Reklama
-
5. Kai sultinys bus paruoštas (tai yra, kai kalakutiena 50 minučių pavirs vandenyje), į puodą suberkite prieskonius, džiovintas žoleles ir apkepintas daržoves. Užvirinkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies, tada į sriubą suberkite bulves ir virkite dar 15 minučių.
-
6. Smulkiai supjaustykite kopūstą.
-
Reklama
-
7. Sudėkite jį į sriubą po bulvių. Virkite sriubą dar 15-20 minučių, kol ingredientai visiškai išvirs.
-
8. Belieka išvirusią sriubą supilti į dubenėlius, pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama