Kopūstų sriuba su kalakutiena

Kopūstų sriuba su kalakutiena

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kopūstų sriuba su kalakutiena – ne tik skani, bet ir dietinė sriuba, plačiai paplitusi JAV ir Kanadoje, kur kalakutiena yra paukštis numeris vienas. Tikrai skanu – verta pabandyti. JAV ir Kanadoje populiari kalakutiena yra dietinė mėsa, todėl įvairūs kalakutienos patiekalai laukiami norinčių sulieknėti žmonių racione. Vienas skaniausių kalakutienos pirmųjų patiekalų – kalakutienos ir kopūstų sriuba, kurios receptą man davė geras mano draugas, gyvenantis Monrealyje. Anot jo, kalakutienos sriuba su kopūstais ten bene populiariausia iš tų, kurie pasirodo tarp pirmųjų patiekalų paprastose, negurmaniškose kavinėse ir valgyklose. Na, pabandykime paruošti kažką panašaus.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalakutienos mėsa
    300 gramų
  • Kopūstas
    300 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    1 skiltelės
  • Bulvės
    1~2 vnt
  • Saliero šaknis
    50 gramų
  • Pastarnokas (šaknis)
    50 gramų
  • Sausos žolelės
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    pagal skonį
  • Druska, juodieji pipirai, lauro lapai, petražolės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Sriubos puode užvirinkite pusantro litro vandens, į verdantį vandenį sumeskite kalakutieną. Virkite kalakutieną apie 50 minučių ant vidut...
    2. Sriubos puode užvirinkite pusantro litro vandens, į verdantį vandenį sumeskite kalakutieną. Virkite kalakutieną apie 50 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Kol verda sultinys, pasirūpinkime daržovėmis. Pastarnokus ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis, morkas – stambiais kubeliais, s...
    3. Kol verda sultinys, pasirūpinkime daržovėmis. Pastarnokus ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis, morkas – stambiais kubeliais, svogūnus – stambiomis juostelėmis, o česnaką tiesiog suspauskite plokščiąja peilio puse.
  • Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, morkas, pastarnokus ir salierus, kol morkos suminkštės, o svogūnai taps auksinės spalv...
    4. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, morkas, pastarnokus ir salierus, kol morkos suminkštės, o svogūnai taps auksinės spalvos. Tuo tarpu į sultinį suberkite česnaką ir lauro lapą.
  • Reklama
  • Kai sultinys bus paruoštas (tai yra, kai kalakutiena 50 minučių pavirs vandenyje), į puodą suberkite prieskonius, džiovintas žoleles ir a...
    5. Kai sultinys bus paruoštas (tai yra, kai kalakutiena 50 minučių pavirs vandenyje), į puodą suberkite prieskonius, džiovintas žoleles ir apkepintas daržoves. Užvirinkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies, tada į sriubą suberkite bulves ir virkite dar 15 minučių.
  • Smulkiai supjaustykite kopūstą.
    6. Smulkiai supjaustykite kopūstą.
  • Reklama
  • Sudėkite jį į sriubą po bulvių. Virkite sriubą dar 15-20 minučių, kol ingredientai visiškai išvirs.
    7. Sudėkite jį į sriubą po bulvių. Virkite sriubą dar 15-20 minučių, kol ingredientai visiškai išvirs.
  • Belieka išvirusią sriubą supilti į dubenėlius, pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!
    8. Belieka išvirusią sriubą supilti į dubenėlius, pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai