Kopūstų sriuba su grybais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kopūstų sriuba – mūsų maistas! Tačiau senais laikais buvo dešimtys rūšių kopūstų sriubos. Be ugningos sočios kopūstų sriubos neskubėjo sėsti prie stalo. Vakarienei išvirkime kopūstų sriubą su grybais, orkaitėje. Kopūstų sriubai svarbu tinkamas sodrus sultinys. Mėsą renkamės su kaulais, su riebalais. Jautienos krūtinėlė bus kaip tik. Sultinį reikia virti lėtai, virti ant silpnos ugnies ir būtinai apkepti svogūnus ir morkas.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kopūstas1/2 vnt
-
Bulvės4 vnt (vidutinio dydžio)
-
Svogūnai2 vnt (+ 1 mažas svogūnas sultiniui)
-
Morkos2 vnt (+ 1 sultiniui)
-
Grybai5~6 dalykų
-
Sviestas60 gramų
-
Petražolės ir krapaipagal skonį (po pusę krūvelės kiekvienos)
-
Druskapagal skonį
-
Vanduo4 litrai
-
Pipiraipagal skonį
-
Lauro lapai2 vnt
-
Juodųjų pipirų žirneliai1/3 arbatinio šaukštelio
-
Jautienos krūtinėlė1 kilogramas
-
Sūdyti pomidorai3~4 vnt (maži, fermentuoti)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Dideliame puode užpilkite jautieną šaltu vandeniu ir užvirkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį, atsargiai nugriebkite putas ir virkite sultinį apie valandą ant silpnos ugnies be matomų virimo požymių. Tada sudėkite sausoje keptuvėje iškeptus svogūnus ir morkas, pasūdykite ir virkite, kol jautiena suminkštės.
-
Reklama
-
3. Sultinį perkoškite per drėgną marlę. Jautieną supjaustykite gabalėliais ir atidėkite.
-
4. Svieste apkepkite susmulkintus svogūnus ir morkas.
-
Reklama
-
5. Sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus ir lengvai pakepinkite.
-
6. Sudėkite pjaustytus pomidorus ir troškinkite, kol suminkštės.
-
Reklama
-
7. Stambiai pjaustytas bulves sudėkite į sultinį ir virkite, kol pusiau išvirs.
-
8. Į keraminį puodą sudėkite stambiai supjaustytą kopūstą. Sudėkite supjaustytą virtą jautieną.
-
Reklama
-
9. Sudėkite keptas daržoves su grybais. Įdėkite lauro lapą ir viską užpilkite sultiniu su bulvėmis.
-
10. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Po 5 minučių išjunkite ugnį ir palikite kopūstų sriubą pravėsti.
-
Reklama
-
11. Išimkite kopūstų sriubą iš orkaitės ir pagardinkite smulkiai pjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
-
12. Patiekite karštą kopūstų sriubą su grietine ir juoda duona.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama