Kopūstų salotos su ridikėliais ir cukinijomis
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Korėjietiškos salotos išpopuliarėjo daugelyje šalių, nepaisant jų aštrumo, nors jį galima pakoreguoti, jei daržoves ruošiame namuose. Salotos bus dar skanesnės, jei leisite joms pastovėti. Korėjietiško stiliaus jaunų kopūstų salotos su ridikėliais ir cukinijomis. Salotoms galite naudoti ir senus kopūstus, bet tada leiskite patiekalui ilgiau pasistovėti. Šios salotos puikiai tinka kaip užkandis, kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, prie keptų bulvių. Salotų aštrumą ir druską reguliuokite pagal savo skonį. Turėkite omenyje, kad sojos padažas yra mažiau ar daugiau sūrus. Korėjietiško stiliaus morkų prieskoniai parduotuvėje parduodami sūdyti, o Korėjos rinkoje – be druskos. Todėl į šį aspektą taip pat reikia atsižvelgti. Salotos labai skanios korėjietiškų patiekalų mėgėjams.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jauni kopūstai250 gramų
-
Ridikėliai100 gramų
-
Cukinija200 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
-
Mėtų lapeliai10 vnt
-
Ryžių actas2 šaukštai
-
Cukrus1 šaukštas
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai
-
Kalendra1 šaukštas (grūdeliai)
-
Aštrus raudonasis pipiras1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus50 mililitrų
-
Sojų padažas2~3 šaukštai
-
Korėjietiški daržovių prieskoniai1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo salotų ingredientus.
-
2. Imame didelį dubenį, kad būtų patogu maišyti daržoves. Į jį susmulkiname kopūstą.
-
Reklama
-
3. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite mėtų lapelius.
-
4. Jei cukinija jauna, žievelės nuimti nereikia, jei žievelė kieta, tuomet geriau nupjauti. Cukiniją perpjaukite išilgai ir 0,3 cm storio griežinėliais.
-
Reklama
-
5. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnako skilteles – lėkštėmis. Mano česnakas jaunas, supjaustau kartu su žalia dalimi.
-
6. Į salotas supilkite druską, cukrų, sojų padažą ir actą. Viską išmaišyti.
-
Reklama
-
7. Įpilkite pusę 1 valgomo šaukšto korėjietiškų daržovių prieskonių.
-
8. Antrąją korėjietiškų prieskonių pusę šaukšto sudėkite į keptuvę su aitriaisiais pipirais ir kalendromis, šiek tiek pakaitinkite keptuvėje ir įpilkite augalinio aliejaus. Aliejų užvirinkite.
-
Reklama
-
9. Užvirus supilkite į salotas.
-
10. Kruopščiai sumaišykite salotas ir laikykite šaldytuve bent 1 valandą arba geriau per naktį.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama