Kopūstų lapai balandėliams žiemai
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Tokie kopūstai labai padės, nes su jais per trumpą laiką pagaminsite balandėlius. Juk užtenka pasiimti tokius kopūsto lapus ir pagaminti. Su tokiais kopūstais gaminami balandėliai skiriasi nuo įprastų ir yra pikantiško skonio.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltasis kopūstas1 vnt
-
Vanduo2 litrai
-
Druska1 šaukštas
-
Lauro lapas1 vnt
-
Juodieji pipirai5 vnt
-
Kvapieji pipirai5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nuimkite nuo kopūstų viršutinius ir pažeistus lapus. Nupjaukite kotelį kampu ir įkiškite šakutę. Į gilų puodą supilkite vandenį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Į jį panardinkite kopūstus ir virkite 5-6 minutes. Išimkite kopūstą ir nuimkite suminkštėjusius lapus. Kopūstą grąžinkite atgal, virkite ir nuimkite lapus, kol liks maža galvutė.
-
Reklama
-
3. Lapelius atvėsinkite ir nupjaukite sustorėjimą.
-
4. Sulankstykite kopūstų lapus į vokus, tarsi gamintumėte balandėlius.
-
Reklama
-
5. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius su soda karštame vandenyje ir sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu.
-
6. Paruoštus kopūsto lapus sandariai sudėkite į stiklainius iki pečių.
-
Reklama
-
7. Sudėkite pipirus ir lauro lapą į stiklainius.
-
8. Į stiklainius įdėkite druskos. Sultinį nuo kopūstų užvirinkite ir stiklainius su kopūstais pripildykite iki pat viršaus. Uždarykite juos nailoniniais dangteliais ir palikite kambario temperatūroje vieną dieną. Tada padėkite ruošinį šaltoje, tamsioje vietoje ir palikite 1,5 mėnesio.
-
Reklama
-
9. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama