Konservuoti kopūstai

Konservuoti kopūstai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Nors kopūstai yra daržovė, kurios galima lengvai įsigyti ištisus metus, aš mieliau juos konservuoju – bent porą stiklainių! Tai taip patogu žiemai! Jei staiga reikia labai greitai pagaminti barščių, kopūstų ar kokį garnyrą, per kelias sekundes atidarau konservuotų kopūstų stiklainį ir – štai! Manau, daugelis namų šeimininkių sutiks, kad kai laiko trūksta, tai daug geriau nei lupti, smulkinti ir virti šviežius kopūstus. Taigi, manau, kad šis konservuotų kopūstų receptas ras savo gerbėjų!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltieji kopūstai
    2 kilogramai
  • Morka
    1 vnt
  • Druska
    50 gramų
  • Cukrus
    60 gramų
  • Actas 9%
    60 mililitrų
  • Lauro lapai
    3 vnt
  • Juodieji pipirai
    5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Kopūstus nuplaukite vėsiame vandenyje, morkas nuplaukite ir nulupkite.
    1. Paruoškite ingredientus. Kopūstus nuplaukite vėsiame vandenyje, morkas nuplaukite ir nulupkite.
  • Kopūstą susmulkinkite juostelėmis.
    2. Kopūstą susmulkinkite juostelėmis.
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    3. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Visus susmulkintus kopūstus sudėkite į didelį dubenį ir gerai išminkykite rankomis.
    4. Visus susmulkintus kopūstus sudėkite į didelį dubenį ir gerai išminkykite rankomis.
  • Reklama
  • Sudėkite tarkuotas morkas.
    5. Sudėkite tarkuotas morkas.
  • Viską sumaišykite rankomis.
    6. Viską sumaišykite rankomis.
  • Reklama
  • Kruopščiai išplaukite konservavimo stiklainius ir dangtelius su soda ir sandariai užpildykite kiekvieną kopūstų mišiniu.
    7. Kruopščiai išplaukite konservavimo stiklainius ir dangtelius su soda ir sandariai užpildykite kiekvieną kopūstų mišiniu.
  • Paruoškite sūrymą. Į puodą įpilkite litrą vandens ir suberkite cukrų.
    8. Paruoškite sūrymą. Į puodą įpilkite litrą vandens ir suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Įberkite druskos.
    9. Įberkite druskos.
  • Suberkite pipirų grūdelius ir lauro lapus. Padėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite sūrymą, tada supilkite actą.
    10. Suberkite pipirų grūdelius ir lauro lapus. Padėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite sūrymą, tada supilkite actą.
  • Reklama
  • Užpilkite karštu sūrymu kopūstus stiklainiuose. Uždenkite stiklainius dangteliais.
    11. Užpilkite karštu sūrymu kopūstus stiklainiuose. Uždenkite stiklainius dangteliais.
  • Sudėkite stiklainius su kopūstais į didelį puodą (prieš tai dugną išklokite virtuviniu rankšluosčiu), pripildykite puodą vandens iki stik...
    12. Sudėkite stiklainius su kopūstais į didelį puodą (prieš tai dugną išklokite virtuviniu rankšluosčiu), pripildykite puodą vandens iki stiklainių pečių ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sterilizuokite stiklainius 15–20 minučių.
  • Tada išimkite stiklainius iš vandens, sandariai užsukite dangtelius, apverskite, apvyniokite stora antklode, kad lėtai atvėstų, ir paliki...
    13. Tada išimkite stiklainius iš vandens, sandariai užsukite dangtelius, apverskite, apvyniokite stora antklode, kad lėtai atvėstų, ir palikite per naktį.
  • Reklama
  • Ryte kopūstus galite sudėti į sandėliuką saugojimui.
    14. Ryte kopūstus galite sudėti į sandėliuką saugojimui.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai