Konservuoti kopūstai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Nors kopūstai yra daržovė, kurios galima lengvai įsigyti ištisus metus, aš mieliau juos konservuoju – bent porą stiklainių! Tai taip patogu žiemai! Jei staiga reikia labai greitai pagaminti barščių, kopūstų ar kokį garnyrą, per kelias sekundes atidarau konservuotų kopūstų stiklainį ir – štai! Manau, daugelis namų šeimininkių sutiks, kad kai laiko trūksta, tai daug geriau nei lupti, smulkinti ir virti šviežius kopūstus. Taigi, manau, kad šis konservuotų kopūstų receptas ras savo gerbėjų!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji kopūstai2 kilogramai
-
Morka1 vnt
-
Druska50 gramų
-
Cukrus60 gramų
-
Actas 9%60 mililitrų
-
Lauro lapai3 vnt
-
Juodieji pipirai5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Kopūstus nuplaukite vėsiame vandenyje, morkas nuplaukite ir nulupkite. -
2. Kopūstą susmulkinkite juostelėmis. -
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite stambia tarka. -
4. Visus susmulkintus kopūstus sudėkite į didelį dubenį ir gerai išminkykite rankomis. -
Reklama
-
5. Sudėkite tarkuotas morkas. -
6. Viską sumaišykite rankomis. -
Reklama
-
7. Kruopščiai išplaukite konservavimo stiklainius ir dangtelius su soda ir sandariai užpildykite kiekvieną kopūstų mišiniu. -
8. Paruoškite sūrymą. Į puodą įpilkite litrą vandens ir suberkite cukrų. -
Reklama
-
9. Įberkite druskos. -
10. Suberkite pipirų grūdelius ir lauro lapus. Padėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite sūrymą, tada supilkite actą. -
Reklama
-
11. Užpilkite karštu sūrymu kopūstus stiklainiuose. Uždenkite stiklainius dangteliais. -
12. Sudėkite stiklainius su kopūstais į didelį puodą (prieš tai dugną išklokite virtuviniu rankšluosčiu), pripildykite puodą vandens iki stiklainių pečių ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sterilizuokite stiklainius 15–20 minučių. -
13. Tada išimkite stiklainius iš vandens, sandariai užsukite dangtelius, apverskite, apvyniokite stora antklode, kad lėtai atvėstų, ir palikite per naktį. -
Reklama
-
14. Ryte kopūstus galite sudėti į sandėliuką saugojimui. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















