Koldūnai su raugintų kopūstų įdaru
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Koldūnų gaminimas yra gana žavus procesas, nors ir ilgas, tačiau pats patiekalas – tikra puota sielai ir kūnui, todėl siūlau šiandien pasigaminti koldūnų su raugintais kopūstais. Šis nuostabus koldūnų su raugintais kopūstais receptas plačiai naudojamas ukrainiečių, rusų ir baltarusių virtuvėje. Anksčiau šis patiekalas dažniausiai būdavo ruošiamas didžiosioms šventėms, o dabar koldūnai mums tapo kasdieniu maistu. Yra keletas klasikinio koldūnų įdaro variantų, ir kopūstas yra vienas iš jų, kai kas į vidų deda keptą kopūstą, bet man labiau patinka rauginti kopūstai, o kadangi gaminu pati, tai visada po ranka turiu skanų įdarą koldūnams.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai700 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinė280 gramų (10% riebumo)
-
Cukrus1 šaukštas
-
Druska1 šaukštas (+ įdarui)
-
Rauginti kopūstai1.8 kilogramo
-
Svogūnai500 gramų
-
Džiovinti krapai1 šaukštas
-
Džiovintos petražolės1 šaukštas
-
Malti juodieji pipirai1 šaukštelis
-
Augalinis aliejus5 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, iš kopūsto nupilame vandenį ir išspaudžiame, dedame į keptuvę ir kepame iki auksinės rudos spalvos, įpylę aliejaus.
-
2. Kopūstą perkelkite į lėkštę, nulupkite ir supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Pakepintą svogūną sudėkite į kopūstus, suberkite krapus, petražoles, maltus pipirus ir druską, viską išmaišykite.
-
4. Dabar pereikime prie tešlos, išsijokite miltus į gilų dubenį, įpilkite grietinės, kiaušinių, cukraus ir druskos.
-
Reklama
-
5. Iš šių ingredientų minkome tirštą ir elastingą tešlą.
-
6. Tešlą suvyniokite į plastiką ir palikite pusvalandžiui.
-
Reklama
-
7. Po 30 minučių tešlą išimkite ir vėl gerai išminkykite.
-
8. Paruoštą tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir stikline išpjaukite apskritimus.
-
Reklama
-
9. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite raugintų kopūstų įdarą.
-
10. Tada tvirtai sujungiame tešlos kraštus.
-
Reklama
-
11. Dabar belieka koldūnus išvirti arba užšaldyti šaldiklyje.
-
12. Jei nuspręsite juos valgyti iš karto, tuomet koldūnus reikia virti pasūdytame vandenyje 5 minutes nuo to momento, kai jie užvirs. Patiekite gatavą patiekalą su grietine, svogūnais ar spirgučiais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama