Karaimų pyragaičiai

Karaimų pyragaičiai

5 (1 įvertinimai)

10-15 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Smalsioms šeimininkėms siūlau klasikinį karaimų pyragaičių receptą – stebėtinai skanių, traškių ir su sultingu įdaru viduje. Gaminti karaimų pyragaičius namuose visai nesunku, o rezultatas pranoks visus jūsų lūkesčius. Sultingas įdaras tiesiog tirpsta burnoje, o tešla yra neįtikėtinai traški. Šį skanėstą tikrai verta išbandyti.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    800 gramų
  • Sviestas
    200 gramų
  • Kiaušinis
    3 vnt (+1 trynys)
  • Grietinė
    200 gramų
  • Mėsa
    700 gramų
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Pipirai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į nedidelį dubenį persijokite miltus su žiupsneliu druskos. Sudėkite minkštą sviestą, supjaustytą mažais kubeliais. Miltus su sviestu sut...
    1. Į nedidelį dubenį persijokite miltus su žiupsneliu druskos. Sudėkite minkštą sviestą, supjaustytą mažais kubeliais. Miltus su sviestu sutrinkite į trupinius.
  • Nuo rankų šilumos sviestas ištirps miltuose. Rezultatas turėtų būti maždaug toks.
    2. Nuo rankų šilumos sviestas ištirps miltuose. Rezultatas turėtų būti maždaug toks.
  • Reklama
  • Įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite grietinės ir įmuškite kiaušinius. Toliau minkykite tešlą rankomis.
    3. Įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite grietinės ir įmuškite kiaušinius. Toliau minkykite tešlą rankomis.
  • Gausite minkštą, elastingą tešlą. Susukite į rutulį ir palikite šaldytuve apie 30 min.
    4. Gausite minkštą, elastingą tešlą. Susukite į rutulį ir palikite šaldytuve apie 30 min.
  • Reklama
  • Įdarui geriau naudoti dviejų rūšių mėsą – pavyzdžiui, avieną ir jautieną. Mėsą galima supjaustyti labai mažais kubeliais arba sumalti. Su...
    5. Įdarui geriau naudoti dviejų rūšių mėsą – pavyzdžiui, avieną ir jautieną. Mėsą galima supjaustyti labai mažais kubeliais arba sumalti. Suberkite susmulkintą svogūną, druską ir pipirus. Viską tinkamai išmaišykite. Įdaras turi būti sultingas, todėl, jei reikia, galima užpilti trupučiu vandens.
  • Toliau viskas gana paprasta. Iškočiokite ploną tešlos sluoksnį ir išdėliokite įdarą.
    6. Toliau viskas gana paprasta. Iškočiokite ploną tešlos sluoksnį ir išdėliokite įdarą.
  • Reklama
  • Perlenkite per pusę ir užlankstykite kraštus.
    7. Perlenkite per pusę ir užlankstykite kraštus.
  • Sudėkite pyragaičius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Viršų sutepkite plaktu tryniu ir 25-30 minučių dėkite į įkaitintą o...
    8. Sudėkite pyragaičius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Viršų sutepkite plaktu tryniu ir 25-30 minučių dėkite į įkaitintą orkaitę.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai