Karaimų pyragaičiai
5 (1 įvertinimai)
10-15
Porcijos
1 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Smalsioms šeimininkėms siūlau klasikinį karaimų pyragaičių receptą – stebėtinai skanių, traškių ir su sultingu įdaru viduje. Gaminti karaimų pyragaičius namuose visai nesunku, o rezultatas pranoks visus jūsų lūkesčius. Sultingas įdaras tiesiog tirpsta burnoje, o tešla yra neįtikėtinai traški. Šį skanėstą tikrai verta išbandyti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Mėsa-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai800 gramų
-
Sviestas200 gramų
-
Kiaušinis3 vnt (+1 trynys)
-
Grietinė200 gramų
-
Mėsa700 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
Kaip pagaminti
-
1. Į nedidelį dubenį persijokite miltus su žiupsneliu druskos. Sudėkite minkštą sviestą, supjaustytą mažais kubeliais. Miltus su sviestu sutrinkite į trupinius.
-
2. Nuo rankų šilumos sviestas ištirps miltuose. Rezultatas turėtų būti maždaug toks.
-
3. Įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite grietinės ir įmuškite kiaušinius. Toliau minkykite tešlą rankomis.
-
4. Gausite minkštą, elastingą tešlą. Susukite į rutulį ir palikite šaldytuve apie 30 min.
-
5. Įdarui geriau naudoti dviejų rūšių mėsą – pavyzdžiui, avieną ir jautieną. Mėsą galima supjaustyti labai mažais kubeliais arba sumalti. Suberkite susmulkintą svogūną, druską ir pipirus. Viską tinkamai išmaišykite. Įdaras turi būti sultingas, todėl, jei reikia, galima užpilti trupučiu vandens.
-
6. Toliau viskas gana paprasta. Iškočiokite ploną tešlos sluoksnį ir išdėliokite įdarą.
-
7. Perlenkite per pusę ir užlankstykite kraštus.