Agurkai Pasaka
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
38 val.
Apie receptą
Agurkų derliaus nuėmimas ir marinavimas žiemai yra didžiulis šeimos kultūros sluoksnis. Šio proceso paslaptys ir išmintis perduodama iš kartos į kartą. Štai kaip pasigaminti agurkus „Pasaka“. Agurkų marinavimas – ištisa tradicija. Juos galima derinti su pomidorais, kopūstais ir bet kokiomis uogomis. Tai suteikia papildomo skonio ir neįprastų atspalvių. Puiku, jei turite galimybę įdėti serbentų lapų. Tai suteiks agurkams pasakiško traškumo ir malonaus aromato!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai6 kilogramas
-
Akmens druska16 šaukštai
-
Sūrymas6 litrų
-
Cukrus12 šaukštai
-
Actas 70%4 arbatiniai šaukšteliai
-
Česnakai12 vnt
-
Krapų šakos12 vnt
-
Krienų švieži lapai4 vnt Juodieji pipirai žirneliai
-
juodųjų serbentų lapai16 vnt
-
Lauro lapai12 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite agurkus. Norėdami tai padaryti, paruoškite vonią ar kibirus, nes juos reikės mirkyti 4 valandas. Jei agurkai yra iš karto iš daržo, to negalima padaryti. Tiesiog nuplaukite juos vandeniu.
-
2. Marinatui skirtus žalumynus nuplauname. Krienų lapai, krapų skėčiai mirkomi vėsiame vandenyje. Česnaką galima nulupti arba sudėti su odele, visą. Norėdami tai padaryti, jį reikia nuplauti ir pusę minutės įmesti į verdantį vandenį. Paimkite didelį puodą ir užvirinkite jame vandenį. Ten dedame visus žalumynus. Taip pat metame pipirus, lauro lapą, druską ir cukrų. Po 10 minučių išimame žalumynus.
-
Reklama
-
3. Padėkite didelius puodus su vandeniu ant ugnies. Įdėkite stiklainius ant viršaus, kad į juos patektų garai iš puodų. Jie turi būti virti vandens vonioje. Kai vanduo užvirs, juos reikia palaikyti dar 15 minučių, kad dezinfekuotųsi.
-
4. Į sterilizuotus stiklainius dedame plikytus ir išvirtus krapus, krienus, česnakus, žirnelius ir serbentų lapus. Visa tai darome švariomis rankomis, antraip stiklainiai gali išsipūsti.
-
Reklama
-
5. Agurkus sandariai sudėkite į stiklainį, kiek įmanoma sumažindami atstumą tarp jų. Į vieną trijų litrų stiklainį paprastai reikia pusantro kilogramo vidutinio dydžio agurkų. Mažesni gali tilpti daugiau. Agurkai turi būti kieti. Jei nors vienas suglebęs, gali sugadinti visą stiklainį.
-
6. Kai į stiklainį netilps nė vienas agurkas, į vidų supilkite sūrymą. Užsuktus stiklainius reikia apversti aukštyn kojomis. Dedame į kambario temperatūrą, tarp jų paklodami antklodę, rankšluostį ar ką nors minkšto.
-
Reklama
-
7. Po dienos sustatome stiklainius rūsyje ar bet kurioje vėsioje vietoje. Temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip +15 ir ne žemesnė kaip +1 laipsnis. Agurkai turėtų išsilaikyti visą žiemą, o gal ir ne vienerius metus, jei viską padarėte teisingai ir gerai užsukote stiklainius. Jei nuspręsite juos atidaryti anksčiau, jie bus lengvai pasūdyti. Optimaliai – per 3-4 mėn.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama