Balandėliai

Balandėliai

4.5 (8 įvertinimai)

8-10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šiais laikais ne kiekvienas jaunas žmogus sugebės gaminti šį ''ikoninį'' patiekalą. Papasakosiu, kaip pasigaminti balandėlius. Sotūs, skanūs, karšti ir tikrai su šviežia grietine. Persivalgymas! Geriausia juos užpilti padažu, kuriame troškinosi. Nepamirškite apie šviežią naminę grietinę. Taip pat balandėlius galite pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kopūstai
    1 vnt (galva)
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Mėsa
    1 kilogramas (jautiena ir kiauliena + lašiniai)
  • Žalumynai
    pagal skonį (kalendra ir petražolės)
  • Pomidorų pasta
    3 šaukštai
  • Sviestas
    pagal skonį
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
  • Ciberžolė
    pagal skonį
  • Ryžiai
    1 stiklinė (virti)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Ryžius verdame iki kol pusiau išvirs. Mėsa supjaustoma gabalėliais ir sumalama mėsmale. Įberkite druskos, pipirų ir sutrinkite rankomis.
    1. Ryžius verdame iki kol pusiau išvirs. Mėsa supjaustoma gabalėliais ir sumalama mėsmale. Įberkite druskos, pipirų ir sutrinkite rankomis.
  • Svogūną ir česnaką nuvalome, susmulkiname.
    2. Svogūną ir česnaką nuvalome, susmulkiname.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Ant jo pakepinkite svogūną ir česnaką iki gražios auksinės rudos spalvos. Pabaigoje suberkite cib...
    3. Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Ant jo pakepinkite svogūną ir česnaką iki gražios auksinės rudos spalvos. Pabaigoje suberkite ciberžolę.
  • Paruoškime viską, ko reikia įdarui: svogūną, keptą su česnaku, mėsą, virtus ryžius ir smulkintas žoleles.
    4. Paruoškime viską, ko reikia įdarui: svogūną, keptą su česnaku, mėsą, virtus ryžius ir smulkintas žoleles.
  • Reklama
  • Viską gerai išminkykite rankomis.
    5. Viską gerai išminkykite rankomis.
  • Pirmiausia kopūsto galvą reikia pavirti verdančiu vandeniu 5-6 minutes, kad lapai suminkštėtų. Vieną lakštą atskiriame ir dedame įdarą.
    6. Pirmiausia kopūsto galvą reikia pavirti verdančiu vandeniu 5-6 minutes, kad lapai suminkštėtų. Vieną lakštą atskiriame ir dedame įdarą.
  • Reklama
  • Vikriais judesiais susukame į balandėlius.
    7. Vikriais judesiais susukame į balandėlius.
  • Visus balandėlius perkelkite į kepimo indą. Kepkite juos 180 laipsnių orkaitėje. Galite praleisti šį žingsnį arba apkepti balandėlius kep...
    8. Visus balandėlius perkelkite į kepimo indą. Kepkite juos 180 laipsnių orkaitėje. Galite praleisti šį žingsnį arba apkepti balandėlius keptuvėje.
  • Reklama
  • Balandėlius perkeliame į gilų puodą. Pomidorų pastą praskieskite 3 puodeliais vandens ir supilkite į puodą, įberkite druskos pagal skonį....
    9. Balandėlius perkeliame į gilų puodą. Pomidorų pastą praskieskite 3 puodeliais vandens ir supilkite į puodą, įberkite druskos pagal skonį. Balandėlius troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 minutes. Patiekite su šviežia grietine. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (8 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai