Klasikinis mielinių blynų receptas
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ar mėgsti blynus? Pabandykite kepti su mielėmis - jie bus dar skanesni. Šį mėgstamą skanėstą galima valgyti su uogiene, grietine, kondensuotu pienu arba gaminti su įdaru. Blynus (klasikinis receptas) su mielėmis galite iškepti per vieną valandą. Kepdami naudokite mentele ir nepamirškite į tešlą įpilti lydyto sviesto.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas arba šiltas vanduo2 stiklinės
-
Miltai2.5 stiklinės
-
Kiaušiniai2~3 vnt
-
Cukruspagal skonį
-
Sviestaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Mielės1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Mieles, 4 šaukštus miltų ir 1 šaukštą cukraus suberkite į šiltą pieną arba vandenį. Maišykite, kol cukrus, miltai ir mielės ištirps ir taps vienalytė masė. Palikite 15 minučių šiltoje vietoje.
-
Reklama
-
3. Tuo tarpu kiaušinius išmaišykite su cukrumi, kol susidarys vienalytė masė (kol cukrus ištirps).
-
4. Kiaušinių masę sumaišykite su mielėmis ir sudėkite visus kitus ingredientus. Tešla turi būti vidutinės konsistencijos. Pabaigoje nepamirškite įpilti ištirpinto sviesto. Išminkius tešlą galima kepti blynus.
-
Reklama
-
5. Kepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Blynai yra gležni ir sunkūs, todėl apverskite juos mentele.
-
6. Patiekite karštą su arbata. Tokius blynus galima gaminti su įdaru – pagal savo skonį ir norą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama