Klasikinis mielinių blynų receptas

Klasikinis mielinių blynų receptas

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ar mėgsti blynus? Pabandykite kepti su mielėmis - jie bus dar skanesni. Šį mėgstamą skanėstą galima valgyti su uogiene, grietine, kondensuotu pienu arba gaminti su įdaru. Blynus (klasikinis receptas) su mielėmis galite iškepti per vieną valandą. Kepdami naudokite mentele ir nepamirškite į tešlą įpilti lydyto sviesto.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas arba šiltas vanduo
    2 stiklinės
  • Miltai
    2.5 stiklinės
  • Kiaušiniai
    2~3 vnt
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Sviestas
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Mielės
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Mieles, 4 šaukštus miltų ir 1 šaukštą cukraus suberkite į šiltą pieną arba vandenį. Maišykite, kol cukrus, miltai ir mielės ištirps ir ta...
    2. Mieles, 4 šaukštus miltų ir 1 šaukštą cukraus suberkite į šiltą pieną arba vandenį. Maišykite, kol cukrus, miltai ir mielės ištirps ir taps vienalytė masė. Palikite 15 minučių šiltoje vietoje.
  • Reklama
  • Tuo tarpu kiaušinius išmaišykite su cukrumi, kol susidarys vienalytė masė (kol cukrus ištirps).
    3. Tuo tarpu kiaušinius išmaišykite su cukrumi, kol susidarys vienalytė masė (kol cukrus ištirps).
  • Kiaušinių masę sumaišykite su mielėmis ir sudėkite visus kitus ingredientus. Tešla turi būti vidutinės konsistencijos. Pabaigoje nepamirš...
    4. Kiaušinių masę sumaišykite su mielėmis ir sudėkite visus kitus ingredientus. Tešla turi būti vidutinės konsistencijos. Pabaigoje nepamirškite įpilti ištirpinto sviesto. Išminkius tešlą galima kepti blynus.
  • Reklama
  • Kepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Blynai yra gležni ir sunkūs, todėl apverskite juos mentele.
    5. Kepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Blynai yra gležni ir sunkūs, todėl apverskite juos mentele.
  • Patiekite karštą su arbata. Tokius blynus galima gaminti su įdaru – pagal savo skonį ir norą. Skanaus!
    6. Patiekite karštą su arbata. Tokius blynus galima gaminti su įdaru – pagal savo skonį ir norą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai