Klasikinis Braunis

Klasikinis Braunis

4.8 (7 įvertinimai)

8-10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Klasikinis brownie – šokoladiškiausias desertas iš visų žinomų šokoladinių desertų. Tai tikras malonumas smaližiams. Palepinkite save! Pyrago kepimo laikas orkaitėje yra apytikslis, priklauso nuo orkaitės ir pyrago storio. Braunius reikia išimti iš orkaitės, kai jie dar per vidurį drėgni, todėl viduje jie bus tinkamos minkštos tekstūros. Pyragas gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas. Karšti pyragaičiai puikiai dera su ledais. Braunius gaminti geriau iš kartaus ar juodojo šokolado, pieniško šokolado šiam pyragui nerekomenduojama.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Juodasis šokoladas
    350 gramų
  • Sviestas
    230 gramų
  • Rudasis cukrus
    350 gramų (galima pakeisti įprastu cukrumi)
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Tryniai
    2 vnt
  • Miltai
    160 gramų
  • Kakava
    6 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Šokoladą ir sviestą susmulkinkite ir ištirpinkite ant silpnos ugnies.
    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Šokoladą ir sviestą susmulkinkite ir ištirpinkite ant silpnos ugnies.
  • Šokolado masę nukelkite nuo ugnies ir suberkite į ją cukrų, gerai išmaišykite. Nereikia laukti, kol cukrus ištirps.
    2. Šokolado masę nukelkite nuo ugnies ir suberkite į ją cukrų, gerai išmaišykite. Nereikia laukti, kol cukrus ištirps.
  • Reklama
  • Palaukiame kol masė šiek tiek atvės ir įmušame kiaušinius bei trynius, gerai išmaišome.
    3. Palaukiame kol masė šiek tiek atvės ir įmušame kiaušinius bei trynius, gerai išmaišome.
  • Į kiaušinių-šokolado masę suberkite miltus ir kakavą, mentele ar šaukštu maišykite iki vientisos masės.
    4. Į kiaušinių-šokolado masę suberkite miltus ir kakavą, mentele ar šaukštu maišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Formą padengiame kepimo popieriumi, supilame į ją tešlą ir pašauname į orkaitę 25-30 min.
    5. Formą padengiame kepimo popieriumi, supilame į ją tešlą ir pašauname į orkaitę 25-30 min.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.8/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai