Kišas su vištiena ir grybais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Atvirą pikantišką pyragą su vištiena ir pievagrybiais galima paruošti kaip pagrindinį patiekalą! Sotūs pietūs ar vakarienė ant jūsų stalo. Atkreipkite dėmesį į receptą! Įdarui galite naudoti bet kokius grybus. Tai gali būti pievagrybiai arba miško grybai. Įdarui naudokite vištienos mėsą be kaulų. Tai gali būti krūtinėlės filė arba šlaunelių mėsa.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas150 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt (1
-
Miltai300 gramų
-
Vištienos filė350 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Grybai200 gramų
-
Grietinėlė200 mililitrų
-
Parmezanas100 gramų
-
Aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite reikiamus ingredientus. Vištienos filė pyragui galima virti arba kepti. Miltus persijokite per sietelį, kad prisotintumėte deguonies. -
2. Norėdami paruošti tešlą, susmulkinkite sviestą su miltais ir kiaušiniu. Truputį pasūdykite. -
Reklama
-
3. Iš trupinių pamažu susiformuos rutuliukas. -
4. Įdarui 1-2 minutes pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. -
Reklama
-
5. Tada į keptuvę sudėkite pjaustytą vištieną. Kepkite su svogūnais 10-12 minučių, kol paruduos. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. -
6. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite kitoje keptuvėje 5-7 minutes. Jie šiek tiek susitrauks. Pasūdykite juos. -
Reklama
-
7. Paruoštą tešlą paskleiskite formos apačioje (22 cm), suformuodami aukštus kraštus. -
8. Įdarui sumaišykite kiaušinius ir grietinėlę. Į dubenį sutarkuokite parmezaną. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. -
Reklama
-
9. Į skardą su skarda sudėkite keptus grybus ir vištieną. Keletą grybų griežinėlių palikite pyragui papuošti. -
10. Užpildykite pyragą įdaru. Ant viršaus uždėkite rezervuotus grybus. Įdėkite pyragą į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. -
Reklama
-
11. Iškepęs pyragas bus aukso rudos spalvos. Išimkite jį iš formos ir atvėsinkite. -
12. Pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















