Kaimiškai rauginti agurkai

Kaimiškai rauginti agurkai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
7 d. 22 val.

Apie receptą

Skanūs kaimiško stiliaus rauginti agurkai neužpilami sūrymu – tiesiog uždėkite ant indo viršaus audinį su druska, ir daržovės pačios „išsitrauks“ reikiamą druskos kiekį. Šis būdas yra labai patogus! Šis apetitą keliantis užkandis gali būti patiekiamas ant šventinio stalo, o jo paruošimas beveik nereikalauja jūsų dalyvavimo – agurkai sūdomi vėsioje vietoje 1–1,5 savaitės. Kambario temperatūra neturėtų būti aukštesnė nei 10 laipsnių. Aukštoje temperatūroje agurkai bus paruošti per 3–4 dienas.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    300 gramų (1 litro stiklainiui)
  • Druska
    2 šaukštai (be kaupelio)
  • Vanduo
    350 mililitrų
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Krapai
    3 vnt (šakelės)
  • Juodieji pipirai
    10 vnt
  • Ąžuolo lapai ir vyšnių lapai
    6 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuplaukite lapus ir sudėkite juos į švarius stiklainius.
    2. Nuplaukite lapus ir sudėkite juos į švarius stiklainius.
  • Reklama
  • Nuplaukite agurkus. Sudėkite į stiklainius iki viršaus.
    3. Nuplaukite agurkus. Sudėkite į stiklainius iki viršaus.
  • Į stiklainius sudėkite nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, juoduosius pipirus ir krapų šakeles.
    4. Į stiklainius sudėkite nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, juoduosius pipirus ir krapų šakeles.
  • Reklama
  • Uždenkite stiklainį dviem ar trimis sluoksniais sulankstyta marle arba kitu medvilniniu audiniu, bet ne spalvotu. Į audinio vidurį įberki...
    5. Uždenkite stiklainį dviem ar trimis sluoksniais sulankstyta marle arba kitu medvilniniu audiniu, bet ne spalvotu. Į audinio vidurį įberkite druskos ir apvyniokite.
  • Į stiklainį įpilkite šalto vandens – filtruoto arba vandentiekio. Šone padėkite druskos maišelį. Jis turėtų būti pusiau panardintas vande...
    6. Į stiklainį įpilkite šalto vandens – filtruoto arba vandentiekio. Šone padėkite druskos maišelį. Jis turėtų būti pusiau panardintas vandenyje. Stiklainius 1–1,5 savaitės laikykite vėsioje arba šaltoje vietoje. Po 3–4 dienų patikrinkite agurkų būklę, apverskite juos kita puse, kad tolygiai pasisūdytų.
  • Reklama
  • Per šį laiką agurkai fermentuosis ir taps sultingi, tuo pačiu išlikdami traškūs.
    7. Per šį laiką agurkai fermentuosis ir taps sultingi, tuo pačiu išlikdami traškūs.
  • Išimkite druskos maišelį, išimkite agurką ir paragaukite. Jei nepakankamai sūru, druską indelyje palaikykite dar savaitę. Jei skonis puik...
    8. Išimkite druskos maišelį, išimkite agurką ir paragaukite. Jei nepakankamai sūru, druską indelyje palaikykite dar savaitę. Jei skonis puikus, uždarykite stiklainį nailoniniu dangteliu ir laikykite šaltai.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai