Kaimiškai rauginti agurkai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
7 d. 22 val.
Apie receptą
Skanūs kaimiško stiliaus rauginti agurkai neužpilami sūrymu – tiesiog uždėkite ant indo viršaus audinį su druska, ir daržovės pačios „išsitrauks“ reikiamą druskos kiekį. Šis būdas yra labai patogus! Šis apetitą keliantis užkandis gali būti patiekiamas ant šventinio stalo, o jo paruošimas beveik nereikalauja jūsų dalyvavimo – agurkai sūdomi vėsioje vietoje 1–1,5 savaitės. Kambario temperatūra neturėtų būti aukštesnė nei 10 laipsnių. Aukštoje temperatūroje agurkai bus paruošti per 3–4 dienas.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai300 gramų (1 litro stiklainiui)
-
Druska2 šaukštai (be kaupelio)
-
Vanduo350 mililitrų
-
Česnakas3 skiltelės
-
Krapai3 vnt (šakelės)
-
Juodieji pipirai10 vnt
-
Ąžuolo lapai ir vyšnių lapai6 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite lapus ir sudėkite juos į švarius stiklainius.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite agurkus. Sudėkite į stiklainius iki viršaus.
-
4. Į stiklainius sudėkite nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, juoduosius pipirus ir krapų šakeles.
-
Reklama
-
5. Uždenkite stiklainį dviem ar trimis sluoksniais sulankstyta marle arba kitu medvilniniu audiniu, bet ne spalvotu. Į audinio vidurį įberkite druskos ir apvyniokite.
-
6. Į stiklainį įpilkite šalto vandens – filtruoto arba vandentiekio. Šone padėkite druskos maišelį. Jis turėtų būti pusiau panardintas vandenyje. Stiklainius 1–1,5 savaitės laikykite vėsioje arba šaltoje vietoje. Po 3–4 dienų patikrinkite agurkų būklę, apverskite juos kita puse, kad tolygiai pasisūdytų.
-
Reklama
-
7. Per šį laiką agurkai fermentuosis ir taps sultingi, tuo pačiu išlikdami traškūs.
-
8. Išimkite druskos maišelį, išimkite agurką ir paragaukite. Jei nepakankamai sūru, druską indelyje palaikykite dar savaitę. Jei skonis puikus, uždarykite stiklainį nailoniniu dangteliu ir laikykite šaltai.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama