Kiaulienos suktinukai su obuoliais
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Švelnūs suktinukai iš kiaulienos - labai skanus patiekalas. Ypač tada, kai įdaras nebanalus, o padažas - neįprastas! Sodrus skonis, lengvas pikantiškumas - kaip tik tai, ko reikia. Puiki idėja pietums ar vakarienei! Obuolius įdarui rinkitės rūgštesnių veislių, tvirtus ir kietus. Pjaustykite juos nelabai smulkiai, kartu su žievele, kad kepdami nevirstų tyre. Patys suktinukai gaunasi labai rafinuoto skonio ir puikiai atrodo ant šventinio stalo!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1 kilogramas
-
Rūkyta šoninė100 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Obuoliai1~2 vnt
-
Aštrios garstyčios3 šaukštai
-
Sausas baltas vynas200 mililitrų
-
Grietinė100 mililitrų
-
Avižiniai sausainiai2 vnt
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Supjaustykite rūkytą šoninę šiaudeliais ir dėkite kepti ant vidutinės ugnies. Įdėkite svogūną ir kepkite maišydami, kol jis taps permatomas. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius ir pašildykite kelias minutes. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį. -
2. Kiaulienos nugarinę supjaustykite porcijomis ir išmuškite. Patogiausia tai daryti plastikiniame maišelyje. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį. -
Reklama
-
3. Išmuštą mėsos gabalėlį ištepkite garstyčiomis, rinkitės aštrias. Ant vieno krašto dėkite šaukštą įdaro ir susukite į suktinuką. Pakartokite su visomis išmuštomis riekelėmis. Pageidaujant galima suktinukus aprišti siūlais. -
4. Apkepkite suktinukus įkaitintame aliejuje iki auksinės plutelės. -
Reklama
-
5. Nupilkite perteklinį riebalą ir užpilkite mėsą vynu. Nugarinkite pusę vyno ant stiprios ugnies, tada įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens, šiek tiek pasūdykite. Įdėkite garstyčių ir grietinės, gerai išmaišykite ir troškinkite suktinukus, kartais apversdami, apie 20 minučių. -
6. Išimkite suktinukus į lėkštę ir laikykite šiltai. Į padažą sudėkite smulkia tarka sutarkuotus avižinius sausainius - klasikinius, be priedų. Arba pakeiskite juos meduoliu, imbieriniais sausainiais - natūraliais, be kvapiųjų priedų. Troškinkite, kol padažas sutirštės, o sausainiai visiškai ištirps. Norint visiškai vientisos tekstūros, galima padažą pertrinti per sietelį arba perplakti trintuvu. -
Reklama
-
7. Grąžinkite suktinukus į padažą, truputį pašildykite ir iš karto patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















